The Fabulous Flea Market Band

The Fabulous Flea Market Band
Gjest: Johan Berggren


Torsdag 13.04.23 Kl. 21:00 / Kr. 200,- / Billett

‘Når mørke norske skoger møter enda mørkere amerikanske landeveier’ Besetningen fra hver sin side av Atlanteren, formidler tekster om fortapt kjærlighet, forfølgelse, mord, naturkatastrofer og ikke minst tre-beinte kjøtere. Amerikaner og frontfigur Everett Badmarsh fra Hudson Valley, NY skriver kjærlighetsviser for tømmerhoggere, bluegrass for punkrockere, salmer for sjømenn, og drikkeviser for desperate netter på sitt morsmål.


Amerikaneren og frontfigur Everett Badmarsh fra Hudson Valley, NY skriver på sitt morsmål kjærlighetsviser for tømmerhoggere, bluegrass for punkrockere, salmer for sjømenn, og drikkeviser for desperate netter.

‘The Fleas’ som ble dannet i 2010 i Oslo, har gitt ut EPen ‘A little something for everyone ’ (2011) og albumet ‘The Fabulous Flea Market band LP’ (2014).

The Fabulous Flea Market band har hatt æren av å åpne for Americana legenden Justin Townes Earle, opptrådt på nasjonale fjernsynsprogram, spilt på en rekke festivaler, turnert Skandinavia og gjennomført flere turneer i USA, og skaffet seg en trofast tilhengerskare fra New York til North Carolina, Oslo til København, og alt imellom. For å ikke snakke om de sporadiske radio-avspillingene som du den dag i dag kan oppleve.

Everett Badmarsh: Mandolin/Banjo/Gitar/vokal

Larry Coldberg: tangenter/gitar/trombone/tuba/Harmonica/vokal

Lasse Kristiansen: Gitar/Bass/vokal

Kurt Amundsen: Gitar/bass/orgel/trekkspill/vekkerklokke/vokal

Tony Karlsen: Orgel/trommer/perkusjon

En Spellemannsnominasjon er et stort klapp på skulderen til norske artister. Johan Berggren fikk en sådan nominasjon for albumet «Lilyhamericana» i countryklassen for 2020. Å bli nominert to år i strekk hører til sjeldenhetene og levner ingen tvil om artistens kvalitet. Nå har Johan Berggren klart bragden å bli nominert igjen for 2021 for albumet «Ei hytte foran loven».

Johan Berggren gjør norsk køntrimusikk … nei, forresten - Berggren gjør køntri på sitt eget vis. Dagbladet kaster femmere etter han og skriker “arven etter Prøysen!” og andre trekker likheter mellom visesjonglører som John Prine og Stein Torleif Bjella. Stavanger Aftenblad kastet også femmeren og sa at “Berggren var en mester når det kommer til det hverdagslige.” Musikken i seg selv er like behagelig som et par gode, inngåtte boots.

Lignende: