Ragtime Extensions // Oslojazz 2024


Onsdag 14.08.24 Kl. 19:00 / 340,- / Billett

Den smittende og svingende ragtime-musikken oppstod på tampen av 1800-tallet og har hatt en enorm betydning for jazzens utvikling. Den må regnes som en av de viktigste bestanddelene av jazzens DNA. Men hvor forskjellig er egentlig jazzen som spilles i dag og ragtime som den stammer fra? Svaret på dette vil vi få med denne konserten, hjulpet frem av en fleksibel og virtuos trio!

Morten Gunnar Larsen, Kristoffer Kompen og Kenneth Ekornes, er tre av landets aller ypperste utøvere innen ragtime-sjangeren, med en fagkunnskap og spilleglede som er få forunt. Sammen setter de ut på en musikalsk reise, der de utforsker over 100 år gamle komposisjoner for første gang i trioformat, låter som igjennom jazzhistorien har vært nærmest uhørt banebrytende og moderne, samt komposisjoner skrevet av populære jazzmusikere som står på scenen i dag - men denne gangen gjort i ragtime. Med andre ord blir det en skikkelig fest på Herr Nilsen, med tre ellevilt gode musikere i toppslag.

Morten Gunnar Larsen - piano, arrangementer, Kristoffer Kompen - trombone, tuba, komposisjoner og arrangementer, Kenneth Ekornes - trommer, perkusjon og arrangementer

Lignende: