Lanseringskonsert med Åsmund Reistad

Lanseringskonsert med Åsmund Reistad


Mandag 15.04.24 Kl. 20:00 / Kr. 270,- / Billett

Den anerkjente gitaristen og bassisten Åsmund Reistad har i løpet av 30 år gjort seg bemerket som en fornyer av norsk folkemusikk.

Oppveksten i Bærum var kjemisk fri for folkemusikk. Og uten noen tradisjon å ta tak i har han i stedet utviklet sitt eget personlige uttrykk. Hans debutalbum som soloartist kom i 2021. «89% folkemusikk» er en frodig og leken utgivelse, der han med titler som «Bassgangar», «Rykkinnbussen» og «En smågnagers dilemma» utfordrer grensene for stilarten. Albumet fikk god mottakelse hos anmeldere, bl.a. skrev FolkWorld «…fixing treasures from the Norwegian tradition in fresh settings».

I april lanserer han et nytt album der han fortsetter å gå i de samme musikalske fotsporene, mens han funderer over viktige og mindre viktige ting i livet. Låta «Sensorstyrt håndvask på offentlig bad» er en musikalsk protest mot alt som er automatisk, men som ikke virker. «Siste tog fra Oslo s» skildrer følelsen av å se ut gjennom vinduene en mørk kveld mens toget suser ut av byen.

Med seg har han Bendik S. Qvam fra Røros. Han er en av landets fremste utøvere på bukkehorn, og bl.a. flere ganger vinner av Landskappleiken. I tillegg spiller han seljefløyte, trompet og gitar. Reistad stiller med minst et par gitarer pluss en loop-station.

.

Lignende:
Tirsdag 06.08.24 Klubbdagen Øyafestivalen 2024
Torsdag 22.08.24 July August