Cornelia Nilsson Trio // Oslojazz 2024


Torsdag 15.08.24 Kl. 19:00 / / Billett

Energiladet og smittende | Oslojazz 2024

Den svenske trommeslageren Cornelia Nilsson regnes med god grunn som en av de mest spennende stemmene på den skandinaviske jazzscenen de siste årene. Fra sin base i København, har hun markert seg med et følsomt trommespill som er utført med millimeterpresisjon, et herlig driv og en umiskjennelig kjærlighet til jazzfaget. Ikke rart at hun ble håndplukket til å spille med storheter som Kenny Barron og Ron Carter.

Hun har nylig gitt ut debutalbumet Where Do You Go?, som fortjent har fått rosende omtaler i pressen. Her finner du hennes egne komposisjoner, iblandet nøye utvalgte og svingende perler fra Bud Powell, Ornette Coleman og Thelonius Monk. Albumet er spilt inn med to ulike triobesetninger, der den ene trioen er med den amerikanske pianisten Aaron Parks, og den andre med den ungarske tenorsaksofonisten Gabor Bolla. Bassistkraftverket Daniel Franck er en av Nilssons nærmeste samarbeidspartnere, og er med på hele albumet.
Til konserten på Herr Nilsen får Nilsson og Franck med seg Jonas Kullhammar på saksofon, og trioen fullendes. Forvent høy energi, dynamiske taktskifter og en vital tilstedeværelse fra en glødende het trio ledet av Cornelia Nilsson!

Jonas Kullhammar – saksofon, Daniel Franck – bass, Cornelia Nilsson - trommer.

Konsertstart: 19.00
Dørene åpner: 18.00

Lignende: