Oslo Jazzfestival 2019
Nordisk showcase: Gnathic Trio


Fredag 16.08.19 Kl. 22:00 / / Billett

Gnathic Trio startet opp våren 2018 av studenter ved Norges Musikkhøyskole i Oslo. Repertoaret består av komposisjoner skrevet av Anni Rorke, hvor alt ble skrevet gjennom tiden hun tok sine masterstudier ved musikkhøyskolen, og trioen har kollektivt jobbet videre med dette materialet for å få det til å passe dette unike ensemblets lydbilde. Musikken er kraftig inspirert av nordisk improvisert musikk, fri-impro og folkemusikk fra Balkan og Nord-Europa.

Bandmedlemmene er Anni Rorke (piano), Bjørn-Petter Tøsse (trekkspill) og Jan Chalupa (Trommer og perk). Bandets fremtidsplaner er å stadig utforske ensemblets kollektive lydbilde, og å trekke inn flere stilistiske elementer, spesielt fra Midtøsten og Øst-Europa, samt å skulle spille enda mer ute i Europa og ellers i den store verden.

Nordisk Showcase er Oslo Jazzfestivals tilbud for unge talentfulle band og musikkstudenter. Satsingen gir utvalgte band muligheten til å presentere seg for festivalens publikum, artister, internasjonale jazzjournalister og bransjefolk. De spiller konserter på Herr Nilsen og Sentralen, og deltar i mesterklasser og bransjekurs på Norges musikkhøgskole og Sentralen.

Lignende: