Hillman Hunters

Hillman Hunters


Lørdag 17.02.24 Kl. 21:00 / Kr. 250,- / Billett

Hillman Hunters fra Hallingdal står nypolerte, godt innkjørte og med fulle batteri, superklare til å rulle videre på konsertsesongen! Det som begynte med ei kanne kaffe og to kassegitarer har raskt utviklet seg til å bli et anerkjent og ettertraktet band med et utall spillejobber og plateslipp notert på CV-en.  Siste året er Hallingmarken, Kjerringsleppet, Sundreball og Dyrskun sjekka inn og besøkt, i tillegg til en fullsatt platesleppkonsert på hjemmebane. 

En lovnad om noe stort i emning, kom ved bandets smått fenomenale opptreden på Hallinglarm i 2019. Koronapausa ble brukt til å snekre sammen låter til et solid byggverk av et debutalbum titulert «Aule», som har rullet jevnt på manges Spotifylister og bilradioer.  Tekstene er i god hallingånd, skrevet på dialekt og beskriver både små hverdagshendelser og store romantiske følelser med en original og modig poesi, som umiddelbart smetter inn øret til hjernen og forblir der som smilende ettertanker.  

Låtene har gjenkjennelig Aalton-snert med en solid fjøsstøvel planta i bluesbåsen, med oppsamla råskap og fukt fra sørstatssumpenes tidlige deltablues til senere dampende kvelder i trange lokaler langs Hallingdalselva. Men musikken her er også tatt videre ut i nytt friskt og luftigere pop- og Americana-land. Både tekst og melodimessig føles det iblant som et møte mellom vestkant DeLillos og innlands Hellbillies -som jo er helt naturlig at finner sted på Nesbyen.  «Sangen din» omtalt i anmeldelse som en diamant av en låt, kunne utvilsomt vært en Norsktopp-vinner på 80/90-tallet.  Sist høst kom «Den Kvite ulven», en heftig paranoiadrevet up-tempo bluesrocklåt med tydelige Deep Purple referanser. 

Hillman Hunters leverer massivt trøkk på scena med Reime/Rodegård/Thorvaldsson (Nesbyens svar på Plant/Krauss) på kor, grisefine soloparti fra nevnte Aalton og Hovden på sine tangenter, fjellstøtt komp fra Steen og Gjøstein, og vokal med klar og troverdig formidling fra Syversrudengen av både Aaltons og egne tekster.  

Hillmann Hunters er variert, folkelig og medrivende musikk med nære og gjenkjennelige tekster framført på dialekt og med høy kvalitet som bindeverk i alt.  Dette er Hallingmusikk slik Norge har lært seg å kjenne og digge den.

Musikere fra Hillman Hunters har deltatt før på diverse plateutgivelser med bla., «Englefjes», «Finn-Tore og dei fantastiske fuglane», «Kurér» og «Rakafisklaget».

Bandet skriver egne låter med tekster på dialekt.

Bandet består av:

Roger Syversrudengen på vokal/gitar.

Knut Aalton, div gitarer.

Geir Hovden, tangenter og kor.

Geir Steen, trommer.

Hallvard Gjøstein, bass.

Leif Inge Reime, kor/munnspill.

Anja Tollefsen Rodegård, kor.

Charlotte Thorvaldsson, kor.

Lignende: