Low-Fly Quintet

Low-Fly Quintet


Onsdag 22.11.23 Kl. 20:00 / Kr. 270,- / Billett

Low-Fly Quintet er en jazzkvintett som er unik i norsk sammenheng. Deres originalmusikk kombinerer mellomkrigstidens jazz- og blues med flere av nåtidens sjangre. Med sitt originale utrykk lager kvintetten også nye og overraskende versjoner av standardlåter og byr alltid på forfriskende live opplevelser.

Kvintetten fikk svært gode anmeldelser i både regionale og internasjonale medier på platene sine der flere trillet terningkast 6. Plateslippkonserten i kvintettens egen hjemby, Hamar, var utsolgt og fikk anmelderen i Hamar Arbeiderblad til å trille terningkast 6 i begeistring; «Høye forventninger var med det overgått, og det er bare å glede seg til neste gang kvintetten går på scenen» Hamar Arbeiderblad

 Samtidig som Camilla Tømtas vokale utrykk har et bredt spenn som gir assosiasjoner til både Ella Fitzgerald og Monica Zetterlund gir den instrumentelle besetningen med pianotrio og cello en ramme som skaper noe helt unikt. Om kvintetten sies det at de er et liveband som overrasker. Bandet har unik evne til å engasjere publikum og ta dem med på en reise enten gjennom vokalistens unike formidlingsevne, der hun tar tilhørerne med inn i sine historier eller ved de instrumentelle strekkene der musikerne fremfører sine soli .

 Low-Fly Quintet ga ut debutplaten sin «Stop For A While» i 2017 og oppfølgeren «Winter Love Song» kom i oktober 2019. 

Anmeldte konserter har fått svært god omtale:  

«Det er ikke hverdagskost å få nye låter pakket inn i papir fra førkrigstida, men denne gjengen gjør det, og de gjør det bra.»

'

-Oppland Arbeiderblad konsertanmeldelse om konsert på Gjøvik : 

 «Low-Fly Quintet (..) leverte en bunnsolid jazzkonsert (…) Applausen ville ikke stanse, og det ble et ekstranummer etter ekstranummeret, også.

Foto: Kim Rognmo

Lignende:
Torsdag 28.09.23 Folk & Røvere feat. Ravi og Sjur Miljeteig
Lørdag 30.09.23 Hallgeir Pedersen trio // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Onsdag 04.10.23 MAGNOLIA JAZZBAND & IAN HARRINGTON
Lørdag 07.10.23 Small Fish Quintet // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Onsdag 11.10.23 Trøen Arnesen kvartett - "New Paintings of Jazz"
Onsdag 18.10.23 DAVID SKINNER TRIO & AURÉLIE TROPEZ
Søndag 22.10.23 Oslo Storband og Tore Johansen: «Big»
Onsdag 01.11.23 THE JAZZISTOCRATS
Lørdag 04.11.23 Helle Brunvoll band // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Onsdag 08.11.23 Folk under 30 spiller standardlåter: Henrik Haugen kvartett // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen