Hans Mathisen - Moving Forward

Hans Mathisen - Moving Forward


Lørdag 26.09.20 Kl. 21:00 / Kr. 300,- / Billett

Hans Mathisen skal reise på turne i Norge, samt noen konserter i utlandet i to omganger i 2020. En runde i september og en i november. Alt materialet er komponert av Hans Mathisen og hovedfokuset dette året er på Mathisens siste album Moving Forward som kom i april 2019 til strålende kritikker. 

Hans Mathisen har arbeidet i mange år med jazzmusikken som uttrykksform,  men der andre er høylytte og støyorienterte går Mathisen andre veien mot den lavmælte og melodiske, hvor musikken får poetisk kraft. Sammen med eminente musikere fra Norge, Danmark og Storbritannia er Mathisen et viktig innslag i det kunstmusikken i Norge.

Mathisen har tidligere vunnet Spellemannpris, men vil med dette prosjektet treffe enda mer publikum som setter pris på denne arven fra ECM og den nordiske melodiske kunstmusikken.

Hans Mathisen har gitt ut 5 album i eget navn, han fikk Spellemannpris for debutalbumet Quiet Songs i 2005.

Han skrev musikken til filmen «Salmer fra Kjøkkenet» han har gitt ut plate med egne orkesterkomposisjoner med KORK og Christian Eggen.

Han har skrevet mange bestillingsverk, blant annet «Lysande Mørker» sammen med Jon Fosse til nyåpningen av Oslo Domkirke.

Musikere på turneen i september;

Hans Mathisen  - gitar

Bendik Hofseth – saksofon

Jason – Rebello – piano

Per Mathisen – bass

Per Oddvar Johansen - trommer

Presseklipp;

Terje Mosnes; (Jazzinorge)

"I all sin tilgjengelighet er dette musikk som kan virke enkel og motstandsløs å spille, men den som tar seg tid til å lytte «innover», oppdager fort at «enkelheten» i virkeligheten er skrudd sammen av nesten ubegripelig mange og kreativt mangeartede instrumentale innspill. På forunderlig vis går alt sammen likevel opp i en slags høyere, velklingende enhet, og det hele får anstrøk av å være ristet uanstrengt ut av en trivelig session i Rainbow Studio høsten 2018."

Espen Løkeland - Stai; (Dagsavisen)

"Mathisen serverer musikken med stor poetisk kraft, i et landskap der inspirasjonen fra storheter som Pat Metheny er tydelig. Godt hjulpet av det musikalske laget han har med seg. Sjekk bare den fine tittellåten, med en nydelig åpning av Eilertsen og Kleive, før Rebello følger opp og Mathisen selv til slutt drar det hele briljant i land."

Lignende: