Toini & Rio Bravo

Toini & Rio Bravo


Lørdag 27.08.22 Kl. 21:00 / Kr. 250,- / Billett

Toini &Rio Bravos første utgivelse er en klassisk sjutommers vinyl-EP med fire spor, en hyllest til den klassiske countrymusikken med et hint av rockabillyen Toini Knudtsen har hatt som grunnmur hele livet. Toini Knudtsen har siden tidlig 90-tall vært frontfigur og låtskirver i Toini & the Tomcats, Norges rockabilly-flaggskip. Bandet har tunert flittig i Europa og i USA og har gitt ut seks album i løpet av tre tiår. 

Toinis rockabilly-hjerte har alltid banket for country, og da pedal steel-gitaristen Sveinung Lilleheier ble med i Tomcats for noen år siden, startet Toini, Sveinung og Tomcats-bassist Arne bandet Rio Bravo, som nå også teller trommis Bjørn Haglund og gitarist Ian Johannessen og er blitt mye mer enn et lite sideprosjekt, nå satser de for fullt. Toini & Rio Bravo debuterer nå med vinyl-EP, og ved siden av å hylle gamle countryhelter, har Toini komponert splitter nye låter i klassiske arrangementer, med nikk til både Bakersfield og Nashvilles storhetstid på 50- og 60-tallet. 

Toinis  låter Kiss Me og Happiness utgjør A-siden på EP-en, den første en inderlig og romantisk ballade om livet, døden og kjærligheten, og samme tematikk går igjen i Happiness, en blåtonet og poetisk countrylåt med twang der dette bandet virkelig får vist hva de er gode for. 

Sveinung Lilleheier er en ettertraktet studiomusiker og superdyktig pedalsteelgitarist, han er musikklærer og gitarbygger, dessuten Toinis medprodusent og lydtekniker.

Arne Ernæs er Toinis trofaste kontrabass gjennom tre tiår, hans slapteknikk er energisk og perkussiv, han er en ekte rockabillymann med hjertet i 50-tallets musikk og stil.

Ian Johannessen har spilt i en mengde band innen roots-blues og countrymusikk det meste av livet, han ses sjelden uten en gitar i nevene, han er hel ved og en sann virtuos. 

Bjørn Haglund har hørt det meste og kan det meste innen country, surf, rockabilly og rock’n’roll, Han er multiinstrumentalist, korer som en gud og er stødig som fjell bak trommene. 

Foto: Roar Vestad

Lignende: