Line Saus

Avlyst!
Line Saus m/ band
Speciel guest: Mark Steiner


Lørdag 28.01.23 Kl. 21:00 / Kr. 270,- / Billett

I skjæringspunktet mellom Rock og Gotisk Americana finner vi artisten Line Saus.


Vokalisten, gitaristen og låtskriveren fra Tromsø blir beskrevet som å levere melankolske og mollstemte låter som veksler mellom behag og ubehag. "Det engleaktige får det djevelske til å brenne klarere. Det er ild og svovel, fortapelse og dødssynd"( Sojtaric. 2019. Nordlys)

Som musikklærer på dagtid, og artist på kveldstid, har Line spilt i ulike rockeband (Pulp Vixen, Polka Jugend, John Walkers), samt hatt flere samarbeidsprosjekt med andre artister, deriblant norsk- amerikaneren Mark Steiner og artisten Elias Jung. I tillegg er Håvard Stangnes, kjent fra bl.a. The Northern Lies, Lines faste gitarmakker, og produsent for EP `n «Down the Hole»

De siste årene har hun gått egne veier. Selv om sjangeren har endret seg noe, bærer musikken likevel preg av at Line har forankringer i rocken. De gitarbaserte låtene befinner seg ofte i et blått univers, og ofte med klare 60-tall referanser. Murder balladen ”Six Feet Under”, featuring Mark Steiner (2018), som av The Willhelmsen (2018) ble beskrevet som «en av de beste som noensinne er lagd av et Tromsø-band», er et godt eksempel på det. Låten markerte også starten på solokarrieren.

I november 2018 kom påfølgende Ep`n ”Down the Hole” (Lunheim Gramofon 2018), som åpnet opp for flere festivaljobber.

Albumet «Waltz in the Vapor» (Fajo Music 2021), som ble beskrevet som «en alvorlig bra debut» og «et album som tråkker deg på tærne, stirrer deg i intenst øynene, og nekter å slippe taket før spilletida er over» i spalten Feedback, og trillet inn en solid femmer (Skog. 2021. Feedback/ Itromsø). Samme spalte belønnet også slipp-konserten med en sterk femmer (Hammer. 2022). Altaposten lot seg også forføre og gav også en femmer i sin anmeldelse. Med et bunnsolid band med seg på scenen, veksler musikken mellom det sarte og det intense, mellom solskinn og polart lavtrykk, og du dras gjennom en verden av av skygger, men der det samtidig glimrer med lys. Det er bare å la seg behage eller uroe……

Medvirkende på scenen er:

Line Saus: Vokal, gitar, stomp

Håvard Stangnes: Lead gitar,

Torbjørn Rogde: Bass

Truls Norbye: Tromme

Erik Nilsson: Orgel/ synthesizer

Sunniva Jensen: Vokal, perkusjon

Mark Steiner: Vokal

Mark Steiner, også kjent som under navnet Mark Steiner & His Problems, er en erfaren internasjonal artist, utøver og musikkprodusent som flyttet fra New York til Oslo etter hendelsene 11/9 i 2001. Musikken hans kan beskrives som melankolsk, men med tekster som ofte har en subtil sans for humor. I løpet av de siste to tiårene har han også vært på flere turneer i Australia, USA og Europa. I tillegg til en rekke samarbeidsprosjekter (med bl.a. Line Saus) har Steiner gitt ut to fulle album og en EP som soloartist. Som support denne kvelden spiller han noen nye låter fra "Black Hole," et nytt album forventes i starten av 2023.

Lignende: