Tony & the Banks hyller Genesis

Tony & the Banks hyller Genesis


Søndag 28.11.21 Kl. 20:00 / Kr. 300,- / Billett

Endelig kommer Tony & the Banks tilbake til Herr Nilsen! Forrige gang var i oktober 2018, og da var det mange som måtte snu i døra pga. utsolgt hus. Musiker og Grammynominert dirigent Øystein Fevang har vært Genesis-fan siden 1977. Og har tidlige hatt store tribute-oppsetninger til Queen, Supertramp og Elton John.

Denne gangen har han fått med seg sine favorittmusikere til en deilig hyllest av det legendariske progbandet Genesis. Her gåes det grundig til verks for å gjenskape Genesis’ store og symfoniske lydbilde. Foruten Fevang som spiller keyboards, består Tony & the Banks av Leif Ovesen/trommer, Torbjørn Alsos Raae/gitar, Espen Hauge/bass, og Frode Vassel/vokal.

Genesis ble startet av Tony Banks, Peter Gabriel og Mike Rutherford i 1967, og deres produksjon mellom 1970 og 1977 regnes som noe av den beste og viktigste innen progressiv rock. Etter at Peter Gabriel forlot gruppen tok trommeslager Phil Collins steget fram på scenen, og ble gruppens nye frontfigur. I 1977 sa også gitarist Steve Hackett takk for seg, og gruppen ble nå en trio. Men med Collins ved roret økte stadig populariteten, og mellom 1980 og 1992 var de et av verdens mestselgende band, og selv konserter på de største arenaene i verden ble utsolgt. Stilen skiftet gradvis fra progressiv rock, i retning mer rendyrket og enklere pop og rock.

Dette blir en sjelden anledning til å høre Genesis’ store musikk fremført fra en intimscene, og det er lurt å forhåndskjøpe billetter.

Lignende: