Sweetheart

Sweetheart


Fredag 03.05.24 Kl. 21:00 / Kr. 250,- / Billett

Den lavmælte americanaduoen Sweetheart vant Spellemann for sitt debutalbum (2020) og har spilt en rekke konserter omtalt som euforiske konsertopplevelser over hele Norge. Høsten 2023 utga de sitt andre album, «I Will Love You When The Morning Comes», til strålende kritikker og 3. mai er vi så heldige å få besøk av dette nydelige bandet.

Billetter på ticketco eller i døra. 

Den melankolske americanaduoen Sweetheart består av låtskriver John-Arne Ø. Gundersen (gitar og vokal) og Anne Mette Hårdnes (piano og vokal), og liker å kalle seg verdens tristeste rockeband. I 2020 meldte Sweetheart seg for alvor på den voksende americanabølgen – også omtalt som nordicana – med utgivelsen av debutalbumet «Sweetheart», som ble kritikerrost for sin lavmælte melankoli og omtalt som et av årets vakreste album. I 2021 ble de belønnet med Spellemannpris for sitt debutalbum i sterk konkurranse med Malin Pettersen, Darling West og Johan Berggren.

I september 2023 utga Sweetheart sitt andre album, «I Will Love You When The Morning Comes», innspilt i Athletic Sound, med legenden Kai Andersen som produsent. Albumet har mottatt strålende kritikker og har blitt omtalt som «et av de vakreste stykker musikk som er laget på denne siden av tusenårskiftet» (Gubberock) og «usigelig vakkert» (Øyvind Rønning), mens Sweetheart er blitt kalt «Norges dyktigste ballademakere» (Feedback/iTromsø).«I Will Love You When The Morning Comes» er minimalistisk og melankolsk americana, det er lavmælt og nostalgisk, det er akustisk og følelsesladet country som ikke helt er country. På albumet spiller jazzlegenden Nils Petter Molvær trompet, og Fats Kaplin, som tidligere har samarbeidet med Beck, Jack White og John Prine, har spilt pedal steel, dobro, banjo og fele. Multiinstrumentalisten Freddy Holm, som har deltatt på over 300 utgivelser, og samarbeidet med blant andre Madrugada, Ane Brun og Taylor Swift, har arrangert og spilt strykere. Singlene fra albumet er spilt på riksdekkende radio, som Musikksjefen, og blitt plukket ut av redaktørene i Tidal og Spotify til toneangivende spillelister som «New Norwegicana», «Nordic Folk» og «New Music Friday».

Live er Sweetheart kjent for å trollbinde publikum med sin engasjerende, følelsesladede og stillfarne fremførelse. Harmoniene og de minimalistiske arrangementene etterlater ofte publikum i undrende stillhet. Siden debutalbumet kom i 2020 har Sweetheart spilte en rekke konserter over hele Norge, flere av dem utsolgte.

Feedback belønnet Sweethearts konsert på Driv i Tromsø med terningkast 6: «I Sweethearts tilfelle endte dette ekstra steget opp på et nivå der euforiske konsertopplevelser skapes. (...) Disse tandre låtene fremkaller den merkelige følelsen der man får lyst til å grine og juble om en annen. Sjelden har ‘søndagsmorramusikk’ fungert så godt på en fredag. Selv om Sweethearts fremføring er stillfaren, og metoden såre enkel, blir resultatet så jævla genialt denne kvelden.»

Lignende:
Fredag 08.03.24 Kvinnedagen - Cocktail Slippers med appell av Stine Bendiksen aka ROCKET QUEEN
Fredag 15.03.24 Sonic Eden
Fredag 22.03.24 In Dreams - a tribute to Roy Orbison
Torsdag 04.04.24 The songs of Neil Young "Get back to the Country"
Fredag 05.04.24 Micke and Lefty feat Chef
Fredag 19.04.24 Trond Svendsen & Tuxedo med oppvarming Anders Dahlberg
Lørdag 20.04.24 Carl Verheyen Band
Support: Bettina Schelker

Onsdag 01.05.24 1. mai konsert med Dylan Bonanza og Opera
Fredag 10.05.24 Bjølsen Valsemølle
Fredag 14.06.24 Charlie Watts swinging birthday party