Ghalia Volt

Ghalia Volt


Fredag 03.11.23 Kl. 21:00 / Kr. 300,- / Billett

Det er simpelthen umulig å komme utenom Ghalia Volt. Ghalia Volt er en blues-stjerne. Den unge kvinnen er sanger, låtskriver, gitarist og dobro-spiller, og for henne dreier det seg om the blues, som hun dyrker, og det gjør hun forrykende godt.

Ghalia Volt, hvis opprinnelige navn er Ghalia Vauthier, er født og oppvokst i belgiske Bruxelles, hvor hun for bare seks år siden levde av å være gatemusikant. Hun fikk mye oppmerksomhet på seg selv og sin musikk med utgivelsen av det solide, varierte og kritikerroste debut-album Let the Demons Out i 2017. Albumet, som Ghalia Volt spilte inn sammen med det legendariske New Orleans-band Mama’s Boys, er sterkt farget av de forskjellige musikalske inntrykk, som man finner i hennes amerikanske hjemby, New Orleans. Hit flyttet Ghalia Volt for noen år siden, tiltrukket som hun var av blues musikken og musikkscenen i” The Big Easy,” som byen også kalles. Ghalia Volt kan faktisk betegnes som strømførende, for alt som hun rører ved musikalsk, utstråler elektrisitet og energi, uansett om det er langsomme eller hurtige låter.

I 2021 grov den begavede vokalist, låtskriver og gitarist Ghalia Volt enda dypere ned i de amerikanske sydstatenes rike musikk-gryte. Hennes splitter nye LP, Mississippi Blend, smaker av Mississippi hill country blues, og er innspilt i den nordlige del av Mississippi. Ghalia Volt ville at albumet skulle innspilles i et bestemt studio, nemlig i den prisvinnende producer og musiker Jim Dickinsons Zebra Ranch Studios, som ligger i Coldwater, Mississippi. Her har man en visjon om old-school plateproduksjon, og mange store Mississippi hill country blues-musikere som R. L. Burnside og T. Model Ford har benyttet seg av Jim Dickinson. Jim Dickinson døde i 2009, men hans studio drives videre. Hans to sønner Luther and Cody Dickinson – som begge er medlemmer av det veletablerte blues band North Mississippi Allstars – er godt kjent her, noe som Ghalia Volt nøt godt av i innspillingsprosessen. Men Ghalia Volt var og er på ingen måte „starstruck “. Hun har både punk attitude og karisma, og så kan hun gjøre mange ting som sanger, låtskriver og gitarist. Hun har fot på bluesmusikken, vet hvor den og hun selv kommer fra. Høy som lav, kjente som ukjente, musikere, producere, andre musikkfolk og mennesker i det hele tatt. Og det er noe som ligger dypt, merkbart og hørbart i musikken på Mississippi Blend. Musikerne er av høy kvalitet, men ingen rangerer høyere enn andre, for det var teamwork det dreide seg om, da Mississippi Blend ble laget. Bassisten Dean Zucchero og gitaristen Smokehouse Brown fra Mama’s Boys var kjernen under innspillingene. Hver dag kom det dessuten nye musikere på banen, slik som trommeslageren Cody Dickinson fra North Mississippi Allstars og Cedric Burnside, hvis „feeling» på de låtene, som er fargede av Mississippi hill country-musikken, ville have gjort hans bestefar R. L. Burnside stolt. Den fremragende, prisbelønte og ytterst album-produktive Watermelon Slim medvirker også med sitt fremragende munnspill spill og fine vokal. I tillegg er Ligthnin‘ Malcolm med på gitar og vokal. Begge holder godt liv i Mississippi hill country-musikken i dag og har flere album ute i egne navn. Dessuten har Ligthnin‘ Malcolm turnert med Ghalia Volt, med sin lettere ru, hese og effektfulle vokal, rytme- og slide-gitar samt dobro. Det er dette stjernelaget, som i fellesskap har frembrakt Ghalia Volts nye dragende, allsidige og elektrifiserte album Mississippi Blend. Denne kvalitetsutgivelsen kommer hun garantert til å sparke inn adskillige dører med, for det er simpelthen umulig å komme utenom Ghalia Volt, som står på spranget for å dele sitt nye album med publikum, live.

Lignende:
Torsdag 18.07.24 Joakim Tinderholt trio
Tirsdag 06.08.24 Klubbdagen Øyafestivalen 2024
Fredag 13.09.24 Marius Lien Organ Trio
Fredag 27.09.24 Soft City
Fredag 04.10.24 Geir Bertheussen Blues Band
Fredag 11.10.24 Tina Lie
Fredag 18.10.24 Amund Maarud & Lucky Lips
Fredag 08.11.24 Bjørn Berge