Bjørn-Peder med J.Bøgeberg trio "Blå sjel" (release

kr 100,- / 07.06.10 21:00 Del denne siden

Ny CD ”Blå sjel” - Bjørn-Peder Johansen har siden debuten som solo-artist i 2003 gitt ut to CDer og en EP i eget navn. Med røtter i rock/blues og med en miks av folk/viserock på dialekt har han høstet suverene kritikker i landets aviser. Denne gangen er det de blå røttene som utforskes og han markerer utgivelsen ”Blå sjel” med en helaften på Herr Nilsen! Med seg på scenen – som i studio - har han velkjente navn som Jørun Bøgeberg Trio og Tore Blestrud på pedal steel. I tillegg vil nok flere gjester dukke opp på scenen for anledningen. Med andre ord er det duket for en helblå festaften med mye variert strengelek!

Sagt om Bjørn-Peders forrige utgivelse, ”Spesiell” (2006)

” Albumets låter er varierte og spenner seg uttrykksmessig fra visepop til blues og er forbløffende godt arrangert og akkompagnert. Ingen tvil om at Johansen er spesiell nok og denne gang fortjener en soleklar femmer på terningen” (Trønderavisa - Terning 5)

”Musikk fra nord-norske artister er viktig å trekke frem. Spesielt når den er så bra som det Brønnøyværingen har begått på sitt andre album, "Spesiell". Johansen har brukt 3 år på denne skiva. Og det høres, for dette har blitt et kvalitetsprodukt! En stemningsplate som man ikke blir så lett ferdig med”. (Tromsø By Terning 5)

”Spesiell” trekker musikalske strenger innom Vamp, Åge Aleksandersen, Terje Tysland og Folque, men har et klart ståsted i Nord-Norge. Det er sjelden (og gledelig) å høre en så gjennomført CD. Tette, gode arrangementer, uten å dynge ned lydbildet, og luft der det trengs. Tekstene holder også mål – så det holder. Morsomhetene ligger her i de små historiene han forteller i tekstene. Legg merke til ”Bestefar rodd”: En liten, stor tekst om langt, levd liv – på sjøen. Resitert over en pulserende musikk- og lydkulisse. Magi kalles det! (..) Et tegn på gjennomtenkt bruk av virkemidler hos en bevisst og spennende visedikter og – sanger. Anbefales! (Norsk Viseforum Januar 2007)

Med debuten «Underveis» (2003) føltes det at han var på vei mot noe, Bjørn-Peder Johansen. På samme måte kler tittelen «Spesiell» oppfølgeren godt. Vi møter en mer moden artist både musikalsk og tekstlig. Med hjelp fra produsentene Svein Schultz (Mari Boine) og Erlend Gjertsen har han meislet ut et spennende lydbilde som gir ham det lille særpreget han manglet litt av på debuten. Her har han fått den tryggheten som skal til for å våge å eksperimentere og utforske, og han utnytter det. Sjangermessig har den Oslo-bosatte brønnøyværingen et større register enn sist, og det varierer fra viser, viserock og folkrock til et snev av country og blues. Det er fengende som i høydepunktet «I ellevte time» og «Underle», rart og annerledes som i «Bestefar rodd», nostalgisk som i «Meir vaksin» og blått som i finalen «Trubadurens nattblues» (Dagbladet – Terning 5)

”Blå sjel” er innspilt i WH studio i Oslo 2009, miks ved kai Andersen i Athletic Sound, mastering i Cutting Room. Utgis på Hatten Records. Første singel/video (duett med Sibeth Hoff) vises ukentlig på NRK 1 Norsk på norsk våren 2010!

Hjemmesider
www.myspace.com/bjornpederjohansenmusic
www.bjorn-peder.no