Unami Brothers feat. Odd Riisnæs // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen

Umami Brothers feat. Odd Riisnæs // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen


Lørdag 07.09.24 Kl. 16:00 / Kr. 270,- / Billett

Umami er en hel-skandinavisk trio beståene av Ben Besiakov, Hans Backenroth og Tom Olstad. Oversatt fra japansk betyr umami velsmakende, og det er nettopp hva disse musikerne ønsker å tilføre musikken de serverer sitt publikum.

Trioen har samarbeidet med fremstående skandinaviske saksofonister som Bernt Rosengren, Knut Riisnæs, Tomas Franck, Johan Hörlén og Jonas Kullhammar og har hatt flere konserter både i København, Stockholm og Oslo.

På Herr Nilsen denne gangen har de vært så heldige å få med seg tenoristen Odd Riisnæs som er en altfor sjelden musiker å høre på den norske jazzscenen.

Det vil bli trioavdeling og kvartettavdeling i hvert sett.

Ben Besiakov er fra København og har tilhørt den danske jazz-eliten siden 70-tallet. Han har utgitt flere kritikerroste plater i eget navn med amerikanske størrelser som George Garzone, Billy Hart og Ray Drummond med på laget. Ben er en usedvanlig sprudlende og swingende pianist med et stort musikalsk spenn og er alltid en velkommen og populær gjest på Herr Nilsen.

Hans Backenroth er antagelig Sveriges travleste og mest etterspurte bassist de siste 30 årene. Han har i årevis vært fast bassist for mange av Sveriges største jazzstjerner som Monica Zetterlund, Arne Domnérus, Kjell Øhman, Bernt Rosengren, Jan Lundgren og mange flere. Han har turnert over hele verden og har akkompagnert en rekke utenlandske legender.

Tom Olstad er en av Norges mest erfarne og rutinerte trommeslagere og skulle være velkjent på Herr Nilsen bla. som mangeårig medlem av Knut Riisnæs kvartett og Laila Dalseth kvintett. Har vært Karin Krogs faste trommeslager siden 90-tallet og har medvirket på flere store utenlandske festivaler. Han deltar også på flere titalls norske plateinnspillinger.

Gjest: Odd Riisnæs er en av de fineste saksofonistene som slo igjennom på 70-tallet. Først i miljøet rundt Club 7 som medlem av grupper ledet av Paul Weeden, Ditlef Eckhoff og Espen Rud bla. Etterhvert leder for egne grupper og med hele 7 plateutgivelser i eget navn og med diverse Spellemann-nominasjoner. Odd har de senere årene delvis bodd i utlandet hvor han har vært aktiv musiker og det er en stor glede å ha ham tilbake på Herr Nilsens scene.

Odd Riisnæs - saksofonBen Besiakov - piano (DK)Hans Backenroth - kontrabass (SE)Tom Olstad - trommer

Lignende:
Lørdag 10.08.24 Jørn Øien trio // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Onsdag 28.08.24 Vokal-onsdag: Helle Brunvoll kvintett // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Lørdag 31.08.24 Lund/Nymo/Vågan/Kleppan // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Mandag 09.09.24 Folk under 30 spiller standardlåter: Erlend Vangen Kongtorp Kvartett
Onsdag 25.09.24 Vokal-onsdag: Lise Hvoslef kvintett // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Onsdag 09.10.24 Vokal-onsdag: Rubber Soul Quartet med Stina Stenerud // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Lørdag 19.10.24 Ben Paterson / Viktor Rydström / Adam Lindblom / Ossian Ward // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Onsdag 23.10.24 Tom Ollendorf quartet feat. Will Winson // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Lørdag 02.11.24 Bjørn Alterhaug kvartett // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Lørdag 16.11.24 Thad Jones tribute // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen