Chipahua – The Soul Survivors

/ 04.12.07 21:00 Del denne siden

Chipahua startet 1979 i miljøet rundt musikkstudentene på Chatau Neuf i Oslo. De var opptatt av jazzmusikk, men ville starte et «party-band» på si. Bandet etablerte seg snart som et husorkester på Club 7 (første jobb 5.oktober -79) og Hot House og besto av:

Sidsel Endresen – vokal
Kjell Larsen – gitar
Ole Henrik Giørtz – tangenter
Morten Halle – saksofoner
Geir Holmsen – bass
Bjørn Jenssen – trommer

Kristi Himmelfartsdag 1982 ble Chipahua, sammen med en rekke andre artister, spurt om å spille i Røyken kirke, til inntekt for nytt kirkeorgel. Flere av «de andre artistene», satt inn med Chipahua og når de spilte på Club 7 høsten 1983 var gruppen blitt til et «Soul kollektiv» på 15 personer. Vinteren 1984 tok reklamemennene og musikkentusiastene Kim Bjørnquist og John Erik Frydenlund kontakt med Chipahua, og ville ha dem til å lage en konsert–lp, som de ville gi ut på egen label (Hit Records). 5. 6.og 7. juni gjorde Jan Erik Kongshaug opptak av Chipahua under tre smekk fulle konserter på Club 7. Platen ble sluppet 1. november 1984, og i løpet av de neste par årene gjennomførte Chipahua mer enn 100 klubbjobber i Norge, foruten å gjeste NRK TV en rekke ganger. Platen ble kun trykket opp i 8000 eksemplarer, og ble snart et samleobjekt.

Chipahua turnerte sporadisk under management av Stageway ved Arne Svare frem til de gjorde sine siste jobber på Rebekka West, Oslo, 12.-13. desember 1993. Chipahua ble kjent for sin spilleglede og energi og hadde særlig nedslag i landets studentmiljøer. Hovedtyngden av repertoaret var, foruten noen originalkomposisjoner av bandets medlemmer, soul klassikere fra 60-tallet. Låter som «Can’t turn you loose» og «Miami», var faste holdepunkter gjennom alle årene de spilte ute.

Chipahua-The Soul Suvivors er nå utgitt i cd-format (Sico records, SR 2001 07). Musikken er remastret, og det er lagt ved fire nye spor, hvorav tre ikke har vært tidligere utgitt.

CHIPAHUA – 2007

Inger Lise Rypdal – vokal
Maj Britt Andersen - vokal
Freddy Dahl – vokal
Torun Eriksen – vokal
Kjell Larsen – gitar
Geir Holmsen – bass
Bjørn Jenssen – trommer
Finn Sletten – perkusjon
Ole Henrik Giørtz – tangenter, vokal
Morten Halle – saksofoner
Jens Petter Antonsen – trompet
Torbjørn Sunde – trombone