Østkanten Bluesklubb: 1. maikonsert med Den Norske Opera og Kåre Virud Band

/ 01.05.18 15:00 Del denne sidenDelta

Tradisjonen tro markerer Østkanten Bluesklubb 1. mai hvert år med en gratis ettermiddagskonsert. Arrangementet er en del av vårt engasjement mot rasisme og er tilegnet Benjamin Hermansens minne. Den Norske Opera og Kåre Virud Band vil gi oss den rette stemningen.

Gratis inngang!

Vi starter klokka 15.00 med Marianne Oulie Wiik på pianoet, som sammen med solist Cecilie Cathrine Ødegården fra Den Norske Opera gir ettermiddagen en verdig start. Internasjonalen, Til Ungdommen og et utdrag fra en kjent opera vil garantert bevege oss alle. Dette blir en fryd.

Hva er vel mer naturlig enn at selve gudfaren i norsk blues returnerer til Østkanten Bluesklubb og Herr Nilsen på en slik dag. Fra Kåre Virud startet sin musikalske karriere i 1966, har han skapt og fremført musikk som duver mellom blues, rock, reggae og vise. Forankringene til Muddy Waters, Bob Dylan og Tom Waits ligger klart i dagen, men rokker ikke ved Viruds originalitet som formidlende kunstner. Han balanserer nobel respektfullhet med bøllete uærbødighet, og kommer ut med et umiskjennelig særpreg av nostalgi, rufs, vemod og sødme.

Virud synger som han spiller gitar, i knappe og raspende strofer. Med en troverdighet få er forunt makter han å gjøre det lokale til det sentrale, nytt til trygt, blått til godt.