Sandvika Storband m/ Odd René Andersen

Kr 200,-/150,- / 03.03.13 20:00 Del denne siden

Med Odd René Andersen foran Sandvika Storband på Herr Nilsenvil detl garantert både svinge og dampe heftig av Odd René og bandet . Og når Odd René gjør det han er best på, er det svært få som kan utfordre soulsangeren fra Fredrikstad. Odd René behersker spesielt godt musikken til størrelser som Marvin Gaye, Ray Charles, Stevie Wonder og har et kjernerepertoar fra souletradisjonen.

Odd René Andersen, vokalist fra Fredrikstad, f.1968, med bakgrunn fra bluesrock-/ hardrockbandet Dream Police. Da Odd René Andersen satset solo, var det mer soul og ro over sangen, og han var en av EMIs storsatsinger for 1995. Debut-CDen solgte også oppsiktsvekkende 30 000 eks. i forhåndssalg. Han varmet opp for Tina Turner i Oslo Spektrum i 1996. Han var med i Ketil Bjørnstad og Ole Paus’ Kristiania-bohemen i 1997 og spilte på Festspillene i Nord-Norge sammen med The Real Group i 2002. Har medvirket på mange artisters innspillinger, bl.a.: Steinar Albrigtsen, Ingeborg Mathisen, Jørun Bøgeberg, Line Thorstensen og Toini & The Tomcats. Med på flere samleplater, bl.a. The Best Of Norwegian Hard Rock, 2000 og Yess, det er sommer i 2003. Odd René delte scenen med Wenche Myhre på Sandvika Storbands Prøysen forestilling i 2004 og det er på høy tid at bandet og Odd René får forene krefter igjen for maksimalt trøkk på Herr Nilsen.

Frank Brodahl er Sandvika Storbands musikalske leder .

Han spilte i Sandika Storband mens han studerte i Oso og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew I Los Angeles.

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Örjan Fahlström, Visby Storband og gjorde studio sessions for tv og radio. I 1992 flyttet han tilbake til Oslo. Her har han siden jobbet for NRK og TV2 med alt fra Gunnarsbakgård til Stjernekamp via Skal vi danse og Den Store Klassefesten. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør. Frank reiser mye rundt med ulike storband I Europa og har gjestet bla NDR, WDR, HR, Stora Stygga og The World Jazz Orchestra. Han er musikalsk pådriver I Sandvika Storband, Follo Big Band, Sinsen UK og Hafslundsøy Musikkorps.

Frank spiller til daglig I Det Norske Blåseensembelet og i Ensemble Denada

Sandvika Storband anno 2013 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

Program

neste ti konserter

Hele programmet