By:Larm 2017 Lørdag

Kr 250,- + avg. / 04.03.17 20:00 Del denne siden

By:Larm er endelig tilbake på Herr Nilsen!

20:00 The Musical Slave (N)
21:00 Broen (N)
22:00 Pikekyss (N)
23:00 Jenny Konradsen (N)
24:00 Amanda Tenfjord (N)

THE MUSICAL SLAVE er en soloartist og gatemusikant fra Bergen. Hun spiller en slags minimalistisk rock som hun selv beskriver som "tropisk punk". Låtene er ofte lange, og tekstene tar for seg alt fra menneskeskjebner til naturkrefter og samfunnsstruktur. The Musical Slave har reist mye, og blitt inspirert av det hun har opplevd på veien. Hun har blant annet bodd i Frankrike, England, og Irland. Hun har jobbet som stalljente i Dublin, som fisker i Mexico, og også på en geitegård i Hardanger. Når hun er på reisefot livnærer hun seg selvfølgelig også ved å spille i gaten eller selge pannekaker. I desember 2016 ga hun ut sin debut singel, den episke 9-minutters balladen, "NO PLAN", om det urbane hestemiljøet i Dublin sentrum. For noen år siden var The Musical Slave på roadtrip i Irland. Ved et uhell kræsjet hun bilen sin inn i en murvegg midt i Dublin sentrum – og ut kom en gjeng med gutter og en hest… De tok henne med rundt hele Dublin med hest og vogn, og fra denne dagen av var hun hektet. Hun endte opp med å kjøpe sin egen hest og flyttet den inn i stallen sammen med guttene, og ble værende i nabolaget i nærmere 3 år. The Musical Slave har skrevet 10 sosialrealistiske låter om livet med hestegjengene i Dublin, og dere vil få høre flere av låtene på By:larm. The Musical Slave jobber også med en dokumentar om hestefolket, "Horses & Cars", som hun produserer med støtte fra Vestnorsk Filmsenter og Norsk Kulturråd. Videoen til "NO PLAN" som ligger ute på youtube er en forsmak på denne. 

Bandet BROEN har skapt et særegent univers med en frodig miks av britpop, hiphop, syre-punk, Paul Simon og spoken word med rytmikk fra Vest-Afrika.

Etter utallige konserter på østlandet har PIKEKYSS gjort seg kjent med musikkmiljøet som et friskt pust i Norges popverden.Bandet slapp våren 2016 EP-en «Tåke», som høstet flere gode anmeldelser, og resulterte i radiospilling over flere kanaler. I tillegg har de spilt en rekke større arenaer som Slottsfjell, Studentersamfundet i Trondheim og Kistefestivalen. «Tåke» reflekterer bandet slik de lever nå. Tilværelsen oppfattes som en tåke, med en tykk damp av følelser og minner man ikke kan plassere. Dette skildres innenfor vegger med lekne, men drømmende gitarer som omsvøper den skjøre vokalen. Musikken kan sammenlignes med større artister som Fay Wildhagen og Daughter, bare med et stort dryss av lekenhet. Med andre ord en litt mer popifisert og dansbar versjon av indiefolk-sounden som er så utbredt i 2016.

Etter år med spilling på små scener og lukkede arrangementer, tar singer/songwriteren JENNY KONRADSEN med synthene sine og fire menn til større scener. Med dyp stemme og enda dypere tekster, leverer hun musikk preget av rytmisk lekenhet – både i vokal og arrangement. Hun er slett ikke redd for å fusjonere et elektronisk lydbilde bestående av synther og beats, med blant annet organiske toner fra blås. For at materialet ikke bare skal være forbeholdt venner, spiller hun og gutta også inn musikken med lydkort og mikrofoner gjemt rundt i byen. Resultatet blir tilgjengelig for nye venner i månedene som kommer.

AMANDA TENFJORD, halvt greker og halvt viking, har på kort tid gjort seg bemerket som en utrolig talentfull og karismatisk ung artist med sin vakre stemme og særegne låtteft. 19-åringen fra Ålesund vant i 2015 Musikkprisen, en pris med tidligere vinnere som Highasakite, Ine Hoem og Mikhael Paskalev.
Hennes singler «Run» og «I Need Lions» har mange 100.000 avspillinger på Spotify uten noen markedsføring bak. Nå er hun aktuell med den ferske singelen «Man of Iron» som allerede har rukket å bli anbefalt av NRK P3 Urørt.
Det siste året har Amanda med bandet sitt spilt på blant annet på Sommerfesten på Giske, Terminalen Byscene og Trondheim Calling. Inspirert av artister som AURORA og Highasakite befinner låtene hennes seg i et magisk grenseland av sårhet, melankoli og styrke.

Program

neste ti konserter

Hele programmet