Peter Nordberg (S)

Kr 200,- / 04.12.14 21:00 Del denne siden

Peter er aktuell med ny singel (“Om Du Lämnar Mig Nu Ger Jag Fan I Hela Solen”) og jobber for tiden med et helt nytt album. Stockholmeren Peter Nordberg var bare 19 år da han signerte sin første platekontrakt, for sikkerhets skyld i Italia, men det er først og fremst i Norge han har gjort suksess. Solo-debuten Tiden Visar Vägen kom ut i 1999 har blitt fulgt av ytterligere to album under eget navn, samt tre plater sammen med tidligere Vamp-vokalist Vidar Johnsen. Det er tredje gang Peter besøker Herr Nilsen og basert på tidligere erfaringer har vi store forventninger til kveldens konsert!

Samarbeidet med Vidar resulterte i både gull- og platina-plater, spellemannspris-nominasjon og et utall radio-hits. Duoen Johnsen / Nordberg har etablert et godt live-navn gjennom mange år med trofast og hyppig turnering. Sommeren 2012 spilte de support for The Eagles på Viking Stadion i Stavanger, foran 20 000 mennesker. Med årene har hjemlengselen meldt seg for Peter Nordberg, og de siste årene har han turnert på begge sidene av kjølen. Høsten 2012 slapp han albumet Här I Nord, både i Norge og Sverige. Plata, og den påfølgende turnéen, ble varmt mottatt i begge land.

“När man hör Peter Nordberg undrar man bara hur han har kunnat hålla sig undan så pass bra i Norge. Hur som helst fin och lågmäld pop med minst lika fina texter.”
- Torbjörn Berlin, Tidningen Ångermanland / Örnsköldsviks Allehanda

“Med skandinaviskt vemod i botten, men med tydliga dragningar åt det där förlovade landet på andra sidan den atlantiska pölen när det kommer till låtbyggnationer. Jag faller för det. Både för rösten och för de genomtänkte kompositionerna.”
- Mikael Mjörnberg, Joyzine

“Nordberg er opptatt av kjærligheten. Hvem er vel ikke det? Det er lett å høre hvordan han synger seg under huden på lytterne, og blir der. Det virker så ekte, og da er det verdt å høre på. Han gav en intim og personlig konsertopplevelse. Slik en poet skal gjøre.”

- Tommy Rustad, Tidens Krav

“Gamle og nye låtar, somme heilt "blodferske" og upubliserte, vart regelrett pumpa utover salen som fylgje av Osmundsen sitt fyrverkeri av eit akkompagnement. Han tromma og slo på alt mogeleg såg det ut til, og virvla Nordberg sin musikk avgarde med ein rytme og fart som få hadde forventa - for musikken til Peter Nordberg vert gjerne omtalt som litt lågmælt og "nedpå". At publikum likte den nye "innpakninga" herskar det liten tvil om. Applausen var heftig og stemninga bortimot sydlandsk.”

- Tone Mannsåker, Radio Folgefonn

Peter er aktuell med den nye singelen “Om Du Lämnar Mig Nu Ger Jag Fan I Hela Solen” og jobber med nytt album. Etter sommerens festivalkonserter i Sverige, Norge og USA er det nå klart for en ny runde her i Peters andre hjemland. I løpet av kvelden får vi høre låter både fra solo-platene og fra perioden med Johnsen / Nordberg, og kanskje også noe helt nyskrevet… Med seg på scenen har Peter Nordberg trommeslageren Stene Osmundsen (bl.a. The September When, Anne Grete Preus, Morten Harket).
Vi kan forvente “en kväll med akustiska förtecken och ett kraftfullt sväng.”