Marque Gilmore’s Kult-U-Real

kr 200,- / 05.04.14 22:00 Del denne siden

Kult-U-Real er et serie med konserter hvor Marque Gilmore inviterer anerkjente musikere fra hele verden på scenen til improvisert tolkning av deres musikk på scenen. Han har gjennomført tre kvelder i Stockholm hvor han blant annet har samarbeidet med André Viervoll og Bambo Cissokho på en konsert under Stockholm Jazzfestival. På Herr Nilsen møter vi ham med André Viervoll og den mosambikanske bassvirtuosen og vokalisten Childo Tomas. Sammen utgjør de en forrykende trio som spiller en hardslående blanding av fusion, funk og verdensmusikk. Dette er en konsert du rett og slett ikke bør gå glipp av.

Marque Gilmore er anerkjent verden over som en unik og meget innovativ trommeslager. Opprinnelig fra Cambridge, Massachusetts, flyttet han til London i 1994 hvor han var sentral i bølgen som kom med live drum’n bass. Han har siden turnert og spilt inn med ledende musikere som Joe Zawinul, Roy Ayers, MeShell N’degeocello, David Gilmore og Omar Sosa. Han har også samarbeidet med artister som Goldie, Sting, Talving Singh, Oumou Sangare og Check Tidiane Check.
Med Omar Sosa var han som co-produsent og trommeslager i 2013 nominert til Grammy for Best Instrumental Latin Jazz Album.

André Viervoll: tangenter.
Marque Gilmore(US): trommer
Childo Thomas (MZ): bass

"Den nordamerikanske, numera i Sverige med fru och barn boende batteristen Marque Gilmore slår på trumman som vore det domedag (..) sedan flankeras han av en djembemästare från Senegal, Bambo Cissokho, och en norsk organist, André Viervoll vilka slår nära nog lika hårt på membran respektive tangent. (...) Och bra är den, deras hårdrockfusionjazzvärldsmusik som går under projekttiteln Kult-U-Real. Det blir något av en musikantropologisk studie; och det är inget annat än en kulturgärning; Stallet goes FN!" - Rikard Rehnbergh/Orkesterjornalen

“Gilmore blows them all away. We’ll only realize how important he is in years to come .” John Lewis - TimeOut, London

“To be remembered as the Father of Live Drum & BASS. Welcome to the Future of Soul” Fader Magazine - NYC

Program

neste ti konserter

Hele programmet