Micke and Lefty feat Chef

Micke and Lefty feat Chef


Fredag 05.04.24 Kl. 21:00 / Kr. 300,- / Billett

Konsertstart : 21.00. Billetter på TicketCo eller i døraKonserten er et samarbeid med Trondheim bluesklubb og Jæren bluesklubb.  Micke & Lefty feat.Chef er en finsk akustisk blues- og rootstrio, dannet i 2000. Trioen består av bandleder Micke Björklöf (vokal, perkusjon, munnspill, gitar), Lefty Leppänen (vokal, slide- og akustiske gitarer, munnspill og ulike strengeinstrumenter) og Chef (vokal, akustisk bass).

Björklöf & Leppänen har vært musikalske partnere siden 1997 da slidegitarvirtuosen Leppänen ble med den prisvinnende bluesrockgruppen Micke Björklöf & Blue Strip (dannet 1991). Disse to samarbeidet om totalt 9 album. Micke Björklöf med bandene sine er et veletablert navn i hjemlandet Finland og i hele Skandinavia, hvor de har vært ambassadører for bluesmusikk i nesten 30 år. Til dags dato har de turnert i nærmere 20 land, alt fra Japan til USA og Europa.

Micke & Lefty feat.Chef er kjent for å jobbe hardt med en ydmyk holdning og et lidenskapelige engasjement til musikken sin , og er et av de mest spennende akustiske blues- og rootsbandene i den europeiske bluesscenen i dag. Et av deres sterkeste varemerker er den kraftige trestemmige harmonivokalen, samt sterke hovedvokaler sunget av alle bandmedlemmer. En viktig musikalsk inspirasjon bandet er Willie Dixon´s Big Three Trio.

Bandet skiller seg også ut med et originalt materiale, en rik blanding av amerikansk blues- og rootsmusikk med påvirkning fra tidlig delta- og countryblues, krydret med litt gospel, bluegrass, rock, soul og til og med hawaiiske smaker. Gjennom årene har de engasjert publikum med et underholdende og energisk liveshow uansett om de spiller på små klubbscener eller store festivalarenaer. Trioen  har turnert internasjonalt siden 2005 og har spilt fra Memphis til Svalbard Dark Season Blues, verdens nordligste bluesfestival! Et av karrierehøydepunktene har definitivt vært da de åpnet for ZZ Top i 2010 med et publikum med over 15 000 mennesker.Etter ti års pause utga bandet 2020 sitt tredje albumet  "Let the Fire lead" til glitrende kritikker. Albumet handler om livet, drømmene, ensomhet og kjærlighet, men alt formidlet med en dose humor.

«Micke & Lefty feat. Chef har som mål å bringe denne vokalspesialiseringen tilbake til bluesen». -Blues Blast Magazine, USA

Hør på bandet på Spotify

Lignende:
Fredag 08.03.24 Kvinnedagen - Cocktail Slippers med appell av Stine Bendiksen aka ROCKET QUEEN
Fredag 15.03.24 Sonic Eden
Onsdag 10.04.24 Bluegrassaften: Åpen scene og jam med Strenger i Gress
Fredag 19.04.24 Trond Svendsen & Tuxedo med oppvarming Anders Dahlberg
Lørdag 20.04.24 The Norwegian Soulband
Lørdag 20.04.24 Carl Verheyen Band
Support: Bettina Schelker

Onsdag 01.05.24 1. mai konsert med Dylan Bonanza og Opera
Fredag 03.05.24 Sweetheart
Fredag 10.05.24 Bjølsen Valsemølle
Torsdag 16.05.24 Baba Soul & The Professors of Funk