Ekstrakonsert: Reidar Larsen & The Storytellers feat. Ann Sinclair

Kr 200,- / 05.07.12 21:00 Del denne siden

Samarbeidet mellom Reidar Larsen og Ann Sinclair har bestått siden OL på Lillehammer i 1994. Det startet, som vanlig, helt tilfeldig med at Reidar var på besøk hos noen venner i New York. De tok han med til Cotton Club i Harlem, som er et viktig møtested for gospel byen. Ann Sinclair var på den tiden hoved sangerinnen på klubben. Reidar, som jo er en kjenner av både blues og gospel, fant fort tonen med Ann. Dette resulterte i en turné i Norge, hvor blant annet en opptreden i teltet på Idrettsplassen i Lillehammer ble en gigantsuksess. Som det sto i lokalavisen: det var nærmest så teltet lettet fra plassen. Siden den gang har de gjennomført 7 turneer i Norge sammen, både på klubber og i kirker. Den siste turneen var en blanding og kirkekonserter og klubbkonserter.

Ann Sinclair er født i Georgia, hvor hun blant annet gikk på samme skole som legenden Etta James, som også var en av hennes forbilder. Hun flyttet senere til New York og var i flere år hovedsanger på Cotton Club, der folk fra hele verden har hørt hennes fantastiske stemme.

Reidar spilte også inn et livealbum fra den sammen klubben midt på 90-tallet, hvor både Ann og flere av hennes ”soulsøstre” medvirker. I dag gjør Ann gjesteopptredener over hele verden.

Her er i Norge er det vel ingen i musikkbransjen som ikke kjenner til Reidar Larsen, eller MR. Blues som han kalles i Norge. Reidar har over 25 års fartstid i norsk musikkliv. Han har utgitt et titalls album, hvorav flere er solgt til gull, i en sjanger hvor dette er ganske uvanlig. Han er også hedret med bluesprisen fra Notodden Bluesfestival og Spellemannsprisen for sitt norskspråklige album ”Kom inn te oss”.