Østkanten Bluesklubb presenterer: Damer i blues

Billetter kr 200,- / medlemmer kr 180,-. / fredag 6. mars kl 22.00 Del denne siden

Rita Engedalen - Yellow Moon

Det er duket for en akustisk konsert på Herr Nilsen, der fire av Norges kvinnelige artister hyller Damer i Bluesen! For tredje år på rad legger Rita Engedalen og Margit Bakken ut på en mini turne, nærmere bestemt i forkant av Kvinnedagen 8. mars. Denne gangen er damelaget forsterket ytterligere med gjesteartistene, Tuva fra Valkyrien Allstars & Haddy N`jie.

Rita Engedalen har i 10 år hatt sitt faste band ”Backbone” fra Notodden med seg, men har i tillegg også reist rundt med sin ”workshop” om livet til Janis Joplin, sammen med sin gitarist Morten Omlid på gitar. Etter Notodden bluesfestival reiste Rita på et besøk i Bluesens Vugge - Mississippi i 2003. Hun stiftet på denne turen bekjentskap med dronningen av ”hillcountryblues”,Jessie Mae Hemphill og fikk opptre på Sunflower Blues & Gospel festival med sin bassist Jens Haugen.

Margit Bakken har besøkt en rekke Blues klubber og Festivaler med sitt eget band ” Margit Bakken Band” og en av hennes første opptredener var på Hell Bluesfestival i 1998, der hun bla. skredderydde 90 min. med ” Tribute to Janis Joplin”. Notodden Bluesfestival har uten tvil vært en viktig arena for Margit, der hun har høstet mange gode tilbakemeldinger og fått gode omtaler i pressen.
Sitat fra VG – ” Få den dama i et platestudio”

Haddy N’jie er en av Norges mest særpregede vokalister. Hennes mørke, rå og raspete vokal på selvskrevne bluesaktige komposisjoner er vanskelig å ignorere. Både vokalt og lyrisk får musikken en ny dimensjon og gjør den nærmest umulig å båsette. Vi kan kalle henne for Norges Nina Simone, men ikke fordi de har fine pigmenter i både huden og musikken, men fordi vokalen deres har så karaktersterk kvinnelighet.

Det musikalske vendepunktet for Haddy kom for noen år siden, da hun fikk seg jobb i baren på Mono. Nå var det ikke bare samboeren som pusha Haddy til å spille og synge, men også en skokk gode kolleger, de fleste musikere. I 2005 ga hun ut debutalbumet “White lies” og høstet fantastiske anmeldelser. Album nummer to ”Welcome Home” er nå ute på Trust Me Records.

Tuva Syvertsen er fra Brønnøya i Asker og er frontfigur i Valkyrien Allstars, folkemusikktrioen som har endret folks oppfatning av folkemusikken.
Musikken de fremfører har rot i det norske tradisjonsmiljø, men ved å eksperimentere og blande stiler og sjangere, har de utviklet sitt eget ”sound” – med referanser til rock, jazz, blues og soul. Sjelefull og sterk vokal akkompagnert av feleriff og kollektiv improvisasjon har blitt Valkyrien Allstars’ varemereke.
Tuva Syvertsens fyldige, nærmest blues-aktige stemme tvinner seg rundt melodier som ofte verken er tradisjonell folkemusikk, rock, blues eller dronemusikk. Valkyrien Allstars har sitt hjerte i norsk folkemusikk og sin sjel i den kreative videreformidlingen. På den måten makter de å få stadig nye tilhørere til å fornemme at folkemusikken kan bergta.

Program

neste ti konserter

Lørdag 30.05.20 16:00

Helle Brunvoll og Magne Arnesen - strømmekonsert

Lørdag 06.06.20 16:00

Kompen Quintet - strømmekonsert

Hele programmet