Hallgeir Pedersen kvartett

kr 150,- / 07.03.15 16:00 Del denne siden

Hallgeir Pedersen melder om at hans gode venn, kollega og inspirasjonskilde; selveste Halvard Kausland spiller istedet for ham på konserten i morgen.

Hallgeir Pedersen - gitar
Per Husby – piano
Sture Janson - bass
Eyvind Olsen Wahlen - trommer

Hallgeir Pedersen fra Øksfjord i Finnmark er en av de fremste gitarister landet har fostret. Med sin kreative frasering og unike uttrykksevne er han en gitarist man kjenner igjen fra første tone.

Hallgeir Pedersen kvartett kom i gang etter Pedersens sterke ønske om å spille med tromme nestor Eyvind Olsen Wahlen. Eyvind representerer det smakfulle fra den autentiske jazztradisjonen, der hans vispekomp og cymbalspill gjør at man simpelthen spiller bedre, sier Hallgeir Pedersen. Bassist Sture Janson kommer opprinnelig fra Bodø men har bodd sørpå siden han var 20 år gammel; dette uten å miste sin nordnorske spissfindighet. Wahlen, opprinnelig fra Kristiansund har sammen med Janson utgjort rytmeseksjonen for en rekke kjente jazz konstellasjoner i flere tiår; de har dermed den sårt tiltrengte rutinen som inngir til trygghet for solistiske utflukter.

Norge har for lengst trykket pianist Per Husby til sitt bryst. Hans kraftfulle og kontante akkompagnement, harmoniske teft og sensitivitet gjør han til en favoritt blant de mest fornemme jazzlegender som har besøkt oss.
Repertoaret speiler Hallgeir Pedersens utgivelser: vi snakker både egne komposisjoner og evergreens. Publikum kan forvente seg swingene jazz og blålyriske stemninger. Musikken er ærlig, ujålete - helt uten kunstige tilsetningsstoffer. Vel møtt til en hyggelig jazzkveld!

Program

neste ti konserter

Hele programmet