Big Band Sunday: Spirit Music - Brookmeyers musikk fremført av Sandvika Storband og Eckhard Baur

Kr 150,- + avg. / 08.04.18 20:00 Del denne siden

Sandvika Storband under ledelse av Eckhard Baur, framfører Spirit Music - musikk som Bob Brookmeyer skrev i sine siste aktive år for The New Art Orchestra, et band med utgangspunkt i Nederland, der også Eckhard Baur var med. Eckhard er nå musikalsk leder for Sandvika Storband og har instudert musikken helt i Brookmeyeres ånd. Denne fantastiske og nyskapende storbandmusikken har ikke blitt framført i Norge før og også svært sjelden hørt i Europa. Dette er i særklasse engasjerende og klangfull musikk. Velkommen!

Eckhard Baur er utdannet ved jazzlinja på musikkhøgskolen i Köln hos Jiggs Wigham og har i tillegg tatt klassiske studier ved musikkonservatoriet i Mainz. Han har spilt med flere europeiske radiostorband og internasjonale artister som Bobby Shew, Benny Waters, Billy Mitchell, Bobby Burgess, Claudio Roditti, Sammy Davis Jr., Sarah Vaughan og Sinead O´Connor. I Norge har han spilt med band som The Sinatra Songbook, Jens Wendelboe, Geir Lysne Listening Ensemble, Sandvika Storband og Oslo Groove Company samt sitt eget band Eckhard Baur Movements. Han er også kjent som orkesterleder bl.a. for TV2's serie Skal vi danse.

Han har vært fast medlem i Bob Brookmeyers New Art Orchestra, og var i 2005 Grammy-nominert som medlem av orkesteret. Eckhard har vært leder for jazzavdelingen ved Lørenskog Musikk- og Kulturskole, og underviser nå ved Universitet i Oslo. Han har meget høyt ansett som pedagog og er blant våre fremste improviserende utøvere på trompet. På 90 tallet spilte han i Sandvika Storbands trompetrekke og var selvfølgelig da ofte frampå som solist. Hans soli på Sandvikas CD "Greenhouse Live at Smuget" bør høres og dokumenterer dette. Eckhard er bandets musikalske leder.

Sandvika Storband anno 2017 er et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

Konserten er en del av Sandvika storbands konsertserie #big band sunday#