Photo: Jordi Suol

Peter Bernstein quartet

Kr 275,- + avg. / 10.01.19 20:00 Del denne siden

Den fantastiske gitaristen Peter Bernstein gjestet Herr Nilsen nylig med Larry Goldings trio. Nå er han tilbake med en spennende kvartett!

Besetning:

Peter Bernstein - gitar
Sullivan Fortner - piano
Darryl Hall - bass
Leon Parker - trommer

Peter Bernstein er den amerikanske gitaristen som mai i fjor gjestet Herr Nilsen med Larry Goldings trio. Dette er utgangspunktet for konserten som er en del av PB Quartet´s turné i Europa. Se peterbernsteinmusic.com

Peter Bernstein startet med pianospill, men skiftet over til gitar i tenårene og lærte primært å spille ”på øret”. Seinere studerte han jazz og stiftet etter hvert bekjentskap med den legendariske gitaristen Jim Hall. Han har blant flere gjort utgivelser med Larry Goldings, Brad Mehldau, Diana Krall, Lee Konitz, Eric Alexander, Joshua Redman, Dr. Lonnie Smith og Walt Weiskopf.

Sullivan Fortner er en pianist fra New Orleans som i flere år var fast pianist i Roy Hargrove´s quintet. Han ble som liten gutt inspirert til å spille ved å se og lytte til orgelet i den lokale kirken der moren var kordirigent. Seinere studerte han musikk i Ohio og på Manhatten. Han har flere utgivelser bak seg, blant andre In the Blue Light (2018) med Paul Simon.

Darryl Hall er en frilans bassist opprinnelig fra Philadelphia mens som nå er bosatt i Frankrike. Han har spilt med blant andre Mulgrew Miller, Regina Carter, Ravi Coltrane og Enrico Pieranunzi for å nevne noen få. Han er først og fremst selvlært og trakterer flere musikksjangere, men foretrekker musikk med utspring i den afroamerikanske tradisjonen – jazz, gospel, soul og latinsk musikk.

Leon Parker fra New York er jazzperkusjonist og komponist. Han har spilt med både Dewey og Joshua Redman, Jesse Davis, Brad Mehldau, Jacky Terrasson, James Carter for å nevne noen. Av utgivelser han er med på kan nevnes Consenting Adults (2000) med nettopp Mehldau, Bernstein, Mark Turner og Larry Grenadier.

Program

neste ti konserter

Hele programmet