ONE TOUCH OF VENUS
En musikalsk reise gjennom Kurt Weill sine verker.

Kr 180,- / 10.05.11 21:00 Del denne siden

Jannecke Øinæs tar oss med denne kvelden tilbake til 30- årene i Tyskland og til etterkrigstiden i Amerika, gjennom Kurt Weills originale, kantete og eksplosive musikk.

Klaveret trakteres av Ragnhild Barra Wisløff, og sammen byr de på låter fra kjente musikaler som Tolvskillingsoperaen, Lady in The Dark og One Touch of Venus, men også sanger som har skapt sin egen suksesshistorie uavhengig av stykkene de ble skrevet til, som bl.a. Youkali i Marie Galante, og Surabaye Johnny fra Happy End. I tillegg møter vi antikrigssangene Soldier’s Wife og Alabama, som ikke bare gir oss større innblikk i Weills musikalske utrykk, men også i hans politiske ståsted under krigen.

Jannecke Øinæs slo igjennom som musikalartist allerede som 11- åring da hun spilte den optimistiske og rødkrøllete Annie på Bryggeteateret i 1991.
Senere gjorde hun roller som Dorothy i Trollmannen fra Oz og Rizzo i Grease, før hun reiste til New York for å utdanne seg som skuespillerinne. I den senere tid har hun spilt roller som Lily i Annie og Rødnissejenta i Jul i Blåfjell, men de fleste kjenner henne kanskje best som Cecilie Dahr Hove i Hotel Cæsar.

Ragnhild har sin utdannelse fra den berømte Paul McCartney-skolen. Hun er en fremadstormende sanger, pianist og komponist med mange jern i ilden, og musikken hennes er å høre på både tv, film og i teateroppsetninger. Hun er en ettertraktet akkompagnatør, har turnert med små og store prosjekter, og vært kapellmester i ulike typer oppsetninger. Hun er også en av ressurspersonene i Lyd og Fryd, og har tidligere holdt flere egne konserter, både i inn- og utland.

Program

neste ti konserter

Lørdag 06.06.20 16:00

Kompen Quintet - strømmekonsert

Hele programmet