Changes for Mingus

kr 150,- / 11.10.08 kl 21:00 Del denne siden

Roy Nikolaisen - trompet, Nils Jansen - tenorsaksofon, Rune Klakegg - piano,
Kåre Garnes - bass og Tom Olstad - trommer.

Changes er en kvintett som med sin nåværende besetning har eksistert i over ti år, og hvor alle er profesjonelle jazzmusikere med svært bred erfaring.

Høsten 2007 gav de en plate – Changes for Mingus - med musikk utelukkende hentet fra repertoaret til den amerikanske bassisten og komponisten Charles Mingus (1922 – 1979). Både blant kritikere og publikum ble platen svært godt mottatt, og bandet hadde også stor suksess med dette repertoaret under sin opptreden under Oslo Jazzfestival i august.

Mingus regnes som en av de store komponister og personligheter innen jazzen, og nevnes gjerne i samme kategori som Duke Ellington og Thelonius Monk. Hans musikk er svært variert, fra gospel og blues til meget intrikate former og vakre ballader, men alt har et umiskjennelig preg av komponisten, og formidler hans særpreg.

På Changes sitt repertoar er det særlig Mingus fra 70–tallet som dominerer, men det inneholder også komposisjoner tilbake til 50–tallet. Enkelte er Mingus sine egne beske kommentarer til politiske hendelser i samtidens USA, særlig i forhold til undertrykkelse av rasistisk karakter.