Østkanten Bluesklubb presenterer: Bjørn Berge

/ 12.11.10 kl 22:00 Del denne sidenDelta

Bjørn Berge har i løpet av de siste årene etablert seg som den absolutt ledende bluesartisten i Norge. Skjønt begrepet "Blues" er ikke i nærheten av å dekke Bjørn Berge alene, vi snakker mer om en sinnsykt rå gitarbasert rock, med røtter i mange genre.

Berge ble i 1998 kåret til "Årets Musikktalent" av Dagbladet, og året etter gav han ut sitt første soloalbum "Blues hit me" på Blue Mood / Warner Music. Albumet innfridde forventningene, og konsertfrekvensen var skyhøy. Og apropos konsert: Bjørn Berge er sitt eget band, alene på scenen med kun gitar, mikrofon og fotramping er han i sitt ess, noe hans stadig økende publikum viste.

I 2000 kom albumet "Bag of Nails", et album med mer trøkk og mer nyskapende blues, som også åpnet øynene (og ørene) til et yngre publikum.

I 2001 kom albumet "Stringmachine" og med dette albumet tok Bjørn Berge det siste steget på veien mot blues-tronen. Utgivelsen ble hedret med Spellemannprisen. Året etter, i 2002 kom albumet "Illustrated man", og nok en gang ble Bjørn Berge hedret med Spellamannpris. I januar 2004 kom albumet "St. Slide", som umiddelbart ble utpekt til Berges beste så langt av VG.

Deretter kom han i gang med arbeidet for å utvide sitt marked, med turneer og konserter i bl.a. Danmark, Belgia, Nederland og England, og han har særlig hatt stor suksess i Frankrike.