Vidar Johnsen

Kr 200,- / 16.10.12 21:00 Del denne siden

Etter over 25 år som plateartist slipper nå Vidar Johnsen endelig ny singel på norsk, sin første som soloartist siden debuten i 1987! Vidar Johnsen debuterte som plateartist allerede som 15 åring da han i 1986 stakk av med seieren i Se og Hørs talentkonkurranse ”Talent 86”. 1. plassen innebar platekontrakt som endte med at han danket ut selveste a-ha fra ”Norsktoppen” med singelen ”Vår eneste jord” da den kom ut (på vinyl) i 1987. Siden den gang har Johnsen bidratt som låtskriver og vokalist på nærmere 30 album som tilsammen har solgt ca 600 000 eksemplarer i Norge.

Johnsen er nok for veldig mange musikkelskere mest kjent for sin rolle som frontfigur i Haugesunds-gruppen VAMP hvor han jobbet som vokalist fra sommeren 1999 til november 2006. Vidar bidro blant annet med radiohiten og livefavoritten ”Fuglane vett” på Vamp-albumet ”Månemannen", som kom ut i 2002. Albumet skulle vise seg å bli VAMP´s (til da) største kommersielle suksess. ”Fuglane vett” er også å finne på VAMP-albumet ”VAMP i full symfoni”, som kom ut i 2006, som igjen overgikk alle tidligere salgstall. Etter 2 studioalbum, 1 liveplate og 1 DVD-utgivelse med VAMP og et 500 talls konserter iløpet av 7 år, var tiden i VAMP over.
Dette førte til et nytt og spennende samarbeide med hans svenske venn Peter Nordberg, og allerede i mai 2007 slapp de singelen ”Den morgenen”, som ble den 10. mest spilte låten på norske radioer dette året. Debutalbumet deres, ”Ord og Ögonblick” kom ut i september 2007, og solgte i løpet av kort tid over 50.000 eksemplarer. Andrealbumet, ”Mål og Mening”, kom i oktober 2008, og trilogien ble fyllbyrdet da tredjealbumet ”I ild og vatten” kom i desember 2009. Tilsammen solgte Johnsen & Nordberg 100 000 album på 3 år. Johnsen & Nordberg valgte å legge sitt samarbeide på is på ubestemt tid, noe som har resultert i Vidar Johnsens første soloplate på norsk hittil.
Første singel ”Inn i mitt liv” blir i disse dager sluppet til norske radiostasjoner, og albumet slippes tredje uken i august. Arbeidstittelen på albumet er pr. d.d. ”Galskapens land”, men er ikke ferdigstilt før første uken i juni, og kan således fort endre seg.
Vidar Johnsen legger ut på norgesturné i midten av september, som i første runde pågår frem til 1. november. Disse 6 ukene er det hovedsakelig landets mangfoldige og flotte kulturhus som får besøk av Johnsen sammen med Rune Arnesen på trommer, David Fjelde på bass og Kjell Harald Litangen på gitarer. Sammen vil de presentere en varm miks av kjente VAMP- og Johnsen/Nordberg-viser, og selvfølgelig låter fra Vidar Johnsens rykende ferske album.
I tillegg til å være plateartist og låtskriver gjennom hele sin lange karriere, har Vidar Johnsen tross sin beskjedne alder (40 år i november d.å) gjort ca 100 konserter i året de siste 11 årene, og har ingen ambisjoner om å slutte med det de nærmeste 30 årene.

Vidar Johnsen entret den norske artisthimmelen allerede i 1987 og vi, som veldig mange, mener han lenge har vært blant de aller fineste på denne himmelen.

Program

neste ti konserter

Hele programmet