Oslo Jazzfestival: Knut Værnes Group m/ Omar Hakim, Jørn Øien, Frode Berg + gjest Kasper Værnes

Kr 180,- / 17.08.13 22:00 Del denne siden

Ti travle år er gått siden Knut Værnes spilte inn "A Night in Cassis" sammen med Vertavokvartetten, og nå er han endelig klar med en ny innspilling som slippes under Oslo Jazzfestival 2013. Det er snart ti år siden Knut Værnes sist var albumaktuell. Det var med den kritikerroste utgivelsen "A Night in Cassis" i samspill med Vertavo Strykekvartett. Men i løpet av disse årene, har ikke Værnes på noen som helst måte ligget på latsiden. Tiden har blant annet gått med til Curling Legs, sommerkurs i jazzimprovisasjon og gitarunder- visning.

I tillegg har Knut Værnes rett som det er gjort sporadiske opptredener på klubber og festivaler i inn- og utland. Og høsten 2011 ble det litt mer fart i sakene da han fikk tilbud om å gjøre en innspilling med Omar Hakim i det sistnevnte hadde noen ledige dager i Oslo i forbindelse med en turné.

Dermed foreligger albumet "Tributes" som skal slippes lørdag 17. august på Herr Nilsen. I tillegg til Knut Værnes på gitar og Omar Hakim på trommer, spiller Jørn Øien tangenter og Frode Berg bass på albumet, og sønnen, saksofonist Kasper Værnes, er gjest på et par låter.

Musikken er groovy og publikumsvennlig og er et slags tilbakeblikk og en hyllest til store mestere innen elektrisk jazz og rock som John McLaughlin, Jeff Beck, Jimmy Page og Joe Zawinul.

Besetning: Kasper Værnes (saksofon), Knut Værnes (gitar), Jørn Øien (piano), Frode Berg (bass), Omar Hakim (trommer)

Se http://no.wikipedia.org/wiki/Knut_V%C3%A6rnes, http://www.omarhakim.com, http://no.wikipedia.org/wiki/J%C3%B8rn_%C3%98ien og http://no.wikipedia.org/wiki/Frode_Berg for mer informasjon.

Program

neste ti konserter

Hele programmet