LAVA

KR 300,- / 19.05.09 21:00 Del denne siden

LAVA regnes kanskje som bandet med de dyktigste musikerne i Norge. De har en 30-årig historie, og har ved siden av å være et applaudert band i seg selv, vært sentrale studio- og livemusikere for mange andre artister, nasjonalt og internasjonalt.

LAVA er ved siden av a-ha det norske bandet som har turnért og spilt i flest land rundt om kring i verden, inkludert to utsolgte hus i Royal Albert Hall, Montreux International Jazz-festival (TV-sendt), Top of the Pops (m/Randy Crawford), samt eksotiske destinasjoner som Afrika, (Zimbabwe, Zwaziland), Japan og Australia.
LAVA ble startet i Årdal i 1977 og i år er det 30 år siden deres første album-utgivelse. Som en kuriositet spilte LAVA på samme scene som TOTO i Årdal / Sogn onsdag i forbindelse med 30-årsjubileet i 2007.

ET LITE TILBAKEBLIKK
Etter at Per Hillestad og Svein Dag Hauge flyttet til Oslo fikk bandet en ny line-up (Múller, Graf, Kolstad, Langslet og Køhn), og nye LAVA ble raskt en suksess med massivt platesalg der andrealbumet ”Cruisin´” (82) ble #1 på Europatoppen og klatret på engelske club-lister. Egil Eldøen kom inn på ”Prime Time” (83), og Marius Müller trakk seg ut til fordel for en solo-karriere. Randy Crawford fikk høre bandet via sitt plateselskap og da hun fikk en forespørsel via Rune Lem (Live Nation) om å gjøre en skandinavisk turné var hun rask til å svare ja. På dette tidspunktet var hun også #1 i diverse land, og hadde et rulleblad med to ferske #1-låter på Billboard-listen (”Streetlife” og ”One Day I´ll Fly Away”). Med albumet ”Fire” (84) mottokk LAVA endelig en Spellemann etter å ha vært nominert flere ganger.

VERDENSTURNÈ
10 begivenhetsrike år senere kunne LAVA oppsummere og notere seg en mer eller mindre sammenhengende suksesshistorie med Spellemanpris for årets pop-album (FIRE), to utsolgte konserter i Royal Albert Hall og en egen LAVA-konsert sendt på TV fra Montreoux Jazz Festival. Turnéer i fire verdensdeler inklusive Japan, Zimbabwe, Italia, England, Tyskland og Australia. Sistnevnte land turnerte bandet to ganger i tilsammen 12 uker med Crawford, og ble invitert inn i studio av INXS under innspillingen av KICK-albumet.

Det er få band som har jobbet så mye på veien og i studio som LAVA. I løpet av sin 30-årige karriere som plateartister har de spilt inn 7 studioalbum, 1 EP, og 2 samleplater. Sluttføringen av et livealbum gjøres i disse dager, da det paradoksalt nok aldri er utgitt noe liveplate fra bandet.

LAVA
Egil Eldøen (vokal)
Per Hillestad (trommer)
Svein Dag Hauge (gitar)
Rolf Graf (bass)
Per Kolstad (keyboards)
Stein Austrud (keyboards) alt. med Jens-Petter Antonsen/Marius Haltli (trompet)

Program

neste ti konserter

Lørdag 30.05.20 16:00

Helle Brunvoll og Magne Arnesen - strømmekonsert

Lørdag 06.06.20 16:00

Kompen Quintet - strømmekonsert

Hele programmet