Fay Wildhagen
Support: Stian Føyen

Kr 100,- / 19.06.14 21:00 Del denne siden

Fay Wildhagen har på kort tid høstet anerkjennelse for sin musikk fra kjente norske artister og festivaler, selv om de ennå ikke har sluppet noe offisielt. P3's eksperter presenterte 7. februar et knippe internasjonale og nasjonale artister som de mente ville prege 2014, og øverst på listen lå Wildhagen.

Fay spiller og synger gitarbasert musikk med interessante og spesielle arrangementer som skaper magisk stemning og et helt unikt uttrykk. Med sin alternative besetning leverer de variert, sjelfull og ærlig musikk som har mye å by på, - alt fra tunge folka låter til fengende poplåter.

Ensemblet bestående av et band, tre strykere og en blåser begynte å spille sammen sommeren 2012.

Fay Wildhagen har allerede varmet opp for artister som Monica Heldal, Valkyrien Allstars og Kaja Gunnufsen, og spilt på blant annet Slottsfjell.

Nå jobber de med sin første utgivelse.

“Det er sjelden å komme over et såpass rått og fengslende talent som Fay Wildhagen, som lager viltvoksende folkpop med aner til artister som Ane Brun og Feist.”

- Slottsfjell

“Alle som var på konserten med Valkyrien Allstars i mars ble slått i bakken av oppvarmingsshowet til unge Fay Wildhagen, som med sin skjøre og ærlige pop/folkrock og gnistrende gitarspill er i ferd med å etablere seg som en helt unik figur i norsk musikkliv.”

MEST UNIKE ARTISTEN FRA BÆRUM NOEN SINNE"

- Toothfairy

" Det låter allerede så mektig, rått og lovende at når hun først får sluppet et par offisielle utgivelser tør jeg love at det fort kan smelle. Like skjørt, magisk og vakkert som om Bon Iver hadde samarbeidet med Ane Brun."

- Mari Garås Monsson P3

"Fay Wildhagen er definitivt en artist det er verdt å følge med på. Wildhagen lager stemingsfull og varm popmusikk på samme bølgelengde som Bon Iver, med spennende og vakre arrangementer. Og ikke minst er hun en kløpper på gitar, som kan høres på Fire On The Mountain."

- Musikknyheter.no

Stian Føyen

Stian er 22 år og lager melankolsk, soulfull musikk, litt i samme musikalske landskap som Midnight Choir, Thomas Dybdahl og Jeff Buckely. Han studerer for tiden musikk og produksjon i Wales, men kommer fra sommeren av til Norge igjen for å satse på artistkarrieren.
Bandet består av erfarne musikere og har med denne besetningen gjort noen få konserter tidligere. Dette er på Cafe Mono (Support for Terje Nordgarden), Parkteatret (Musikkfest 2013) og Indianeröenfestivalen i Risør 2013. Sommeren 2014 spiller Stian bl.a support for Harket, Nordstoga og Berntoft under ”Over Oslo – festivalen” Fredag 20. Juni, under paraplyen ”Max lovende”.