Foto: Kristin Aafløy Opdan

Julie Willumsen, releasekonsert!

Kr 100,- / 20.05.13 21:00 Del denne siden

Tre år etter debutalbumet "Waltz for Valentines", er Julie i vår aktuell med albumnummer to, "Ikkje vækk mæ før æ våkna"!
Albumet, som er produsert av Henrik Maarud (Amund Maarud band, Morudes, The
Grand) i fantastiske Snaxville Studio, kommer fredag 24. mai, men publikum får mulighet til å være med på startskuddet for albumslippet, allerede mandag 20. april, når Julie og bandet har første slippfest på Herr Nilsen!

”Ikkje vækk mæ før æ våkna” er historien om en sanger og låtskriver som etter 10 år i hovedstaden mistet kontakten med seg selv, både på et kreativt og på et personlig nivå. Behovet for pusterom og timeout ble så sterkt at Julie sa opp jobben i Oslo, leide ut leiligheten og reiste nordover til heimbygda Bø i Vesterålen for å ta en pause, finne tilbake til låtskrivinga og til seg selv. Planen var å ta en tre måneders bypause, for så å vende tilbake.
Nå har Julie bodd i den vakre kommunen med 2800 innbyggere på yttersida
av Vesterålen i to år og "bigeskjeftiger" seg selv med å være kulturskolerektor, sanglærer og kordirigent, i tillegg til å være artist. Men det er en annen historie… Og så kommer altså album nummer to.

Denne gangen har uttrykket gått fra å være kontinentalt til å bli lokalt. Julie har gjenoppdaget sin egen dialekt, sitt nordnorske lynne og funnet sin egen stemme, noe som har resultert i et album som er nakent, men allikevel varmt, moderne men allikevel tidløst. Ingen overdimensjonerte språkbilder eller forfinede metaforer, men ærlige tekster skrevet i omgivelser preget av rå natur, uvær, midnattsol og nordlys, fellesskap og ensomhet, samhold og jantelov. Musikken leker seg i et enkelt og organisk lydlandskap med varme orgel- og pianolyder, akkurat passe skeivt og akkurat passe fint, i skjæringspunktet mellom vise og pop. Alt understreket av Julies såre vokal. Helt uten filter. På nordnorsk.

Med seg på scenen har Julie sitt eksepsjonelle band, bestående av Dagfin Hjorth Hovind (gitarer), Geir Digernes (perk.) og Anders Mossberg (bass).
I tillegg skal den lovende singer/songwriteren Peer Nic. Gundersen varme opp publikum denne kvelden, som garantert blir en strålende kveld!

Sjekk den offisielle musikkvideoen til ”Ikkje vækk mæ før æ våkna”:
http://www.youtube.com/watch?v=k9YtbpdSSfU

Program

neste ti konserter

Hele programmet