Frank Kvinge & Synnøve Rognlien. Releasekonsert "Wild Birds"

Kr: 150,- / 21.02.12 21:00 Del denne siden

Frank Kvinge & Synnøve Rognlien - Wild Birds. Kvinges fantasirike
gitarspill og Rognliens nærmest hypnotiserende vakre sang tar oss fra
Middelalderen og inn i vår tid, med den ene låta nærmest
gåsehud-vakrere enn den andre.

Frank Kvinge er opprinnelig fra Sandnes. Etter endt musikkutdannelse i California og senere mange år som profesjonell musiker i Chicago i USA så flyttet han hjem til Norge i 2002 og bor nå utenfor Oslo. I januar 2011 kom Franks første plate på Losen Records, LOS 103-2 Arctic Skyway. Synnøve Rognlien har musikkbakgrunn fra folkemusikkstudiet ved Høgskolen i Telemark. Hun har samarbeidet med musikere fra forskjellige genre som Ronni le Tekrø, Javid Asfari Rad, Silje Hegg, Sondre Bratland, Consortium Vocale, Andrej Nebb m.fl. Hennes første plate UNDR ble utgitt av Kirkelig Kulturverksted i 2008. Hun bor nå i Oslo.
Synnøve og Frank møttes tilfeldig i Rainbow Studio noen år tilbake. Et møte som resulterte i konsertkonseptet Kvinge & Rognlien. Frank har underveis gjort opptak av konsertene og på Wild Birds hører vi utdrag fra fra Lillehammer, Gjøvik, Rjukan og Drøbak. Disse opptakene har vært utgangspunktet for Wild Birds og de er supplert med tre studioproduksjoner.
Franks mangeårige samarbeid med musikere i ulike genre i Statene og Synnøves nordiske sanguttrykk preger Wild Birds. Tema i tekstene er også med på å binde musikken sammen til en helhet.
Her er sanger med forskjellig opphav både i tid og sted. De fleste sporene er signert Kvinge & Rognlien, men vi finner også ord og toner med opphav helt tilbake til 1100-tallet. Som ekstrabonus tolker duoen to av sine coverfavoritter. Dette er en duo med to sterke individualister som henter elementer av folk, jazz, meditativ og rytmisk musikk der Rognliens vokalpoesi og Kvinges lekne og komplekse gitarspill blir en demonstrasjon av vakker musikk fra Middelalderen og inn i vår tid.
Wild Birds er mikset og mastret av Jan Erik Kongshaug i Rainbow Studio til et strippet og nært uttrykk av gitar og vokal som går langt utenfor det vi forbinder med visesang.
Synnøve og Frank inviterer oss til en musikalsk reise med sanger – som ville fugler – kommer fra forskjellige århundrer og steder.

Vårt Land mener at duoen gir musikken et nært og utfordrende uttrykk hvor hverken tekst eller melodier tyr til likegyldigheter eller hit-frierier.

Program

neste ti konserter

Hele programmet