Franklin Kiermyer Trio

kr 150,- / 25.10.08 kl 21:00 Del denne siden

Jørgen Mathiesen - tenorsaksofon, Per Zanussi - bass og Franklin Kiermyer - trommer.

Franklin Kiermyer er trommeslager og komponist som kommer fra Montreal i Kanada. Ved å studere tradisjoner av spirituell musikk verden over har han utviklet en unik form for trommespill basert på disse felles røttene. Fra tidlig 80-tall var han en del av New Yorks jazzmiljø, og han har spilt med Umdze Lodro Samphel, Pharoah Sanders, Reggie Workman, Joe Lovano, Vernon Rei, Sam Rivers, Dave Douglas, Ba’oan Cao, Dewey Redman og T.V. Gopalakrishnan.

Jørgen Mathisen er en saksofonist som har blitt introdusert til musikken gjennom sin far som også er saksofonist. Han opptrådte og deltok på jam sessions fra han var 14 år, og har også studert klassisk klarinett. Han er med i Trondheim Jazzorkester og gruppene Zanussi 5, Shagma and The Core.

Per Zanussi er en av de mest spennende unge musikerne på norsk jazzscene. I tillegg til trioen og sin egen gruppe Zanussi Five er han også medlem av MZN3, Kuchen/Zanussi/Strid trio og Crimetime Orchestra. Han komponerer musikk til egne grupper og har også laget musikk både til teater, danseforestillinger, kortfilmer og større ensembler.