Stian Fjelldal m/ band

Kr 100,- / 26.11.12 21:00 Del denne siden

Et av årets beste album på norsk», «Fjelldal har det meste», «helt opp i Nordstoga/Bjella/Kråkesølv-ligaen» – superlativene har vært sterke til Stian Fjelldals debutalbum.

Det er noen år siden den nå 34 år gamle lyngdølen begynte å spille i band. Da var det engelsk som gjaldt, det føltes både tøffere og enklere – og det var jo fra den engelskspråklige musikken han hentet inspirasjon fra, med ban...d som Crowded House, Wilco og Radiohead som førende ledestjerner.

I dag har alt endret seg. Stian Fjelldal er fortsatt inspirert av klassiske melodisnekrere fra den amerikanske vestkyst, men låtene har fått et helt annet innhold og en ny betydning med «bløde» konsonanter og lyngdalsdialekt. For der Fjelldals melodiske kvaliteter alltid har vært ubestridte, er det de sarte, underfundige tekstene som har begeistret anmeldere mest.

«En altfor vakker park går rett inn i en lang og sterk norsk visepoptradisjon, og det er ment som en hedersbetegnelse når vi herved sammenligner ham både med Lars Lillo Stenberg og Jan Eggum. Fjelldal er minst like underfundig som førstnevnte, og isper sine tekster noe av melankolien fra sistnevnte», skriver Fjelldals kjære lokalavis Farsunds Avis.

Fjelldals debutalbum inneholder blant annet radiofavoritten «Håbløs», i godt selskap med lekre poplåter som «Plutselig uendelig» og «Æ vil heim» som i oktober ble A-listet på NRK P1. Albumet ble spilt inn i studioet Das Boot i Trondheim. Håkon Gebhardt har produsert, mens Fjelldal selv har skrevet samtlige spor.