Carsten Boe Trio (OJ)

kr 100,- / 28.08.10 16:00 Del denne siden

Carsten Boe - gitar
Axel Viale - gitar
Svein Otto Aarbostad - bass

Carsten Boe Trio har som aller første norske stringswing band spilt konserter i USA og kom hjem for kun få dager siden! Vi gleder oss til å fortsette feiringen av Django på Herr Nilsen!

I 2010 ville sigøynergitaristen Django Reinhardt (1910-1953) ha fylt 100 år! Han er i dag ansett som en av jazzhistoriens mest banebrytende musikere. I sin egen samtid oppnådde han stjernestatus i både Europa og i USA. Hans blendende teknikk og hans unike kunstneriske uttrykk lanserte en gang for alle gitaren som et grenseløst soloinstrument. Dette 100 års jubileet feires med festivaler og konserter over hele verden. I hans hjemland Frankrike hedres han med frimerkeutgivelser og midt i Paris reises det en statue av ham.

På årets Djangofestival i Oslo (verdens eldste Djangofestival, forøvrig) åpnet Carsten Boe Trio ballet på selveste fødselsdagen til Django Reinhardt den 23. januar. Dette ble en uforglemmelig aften med blant andre den verdensberømte fiolinisten Florin Niculescu i storform. Årets jubileum markerer imidlertid ikke bare 100 års dagen til en av verdens aller viktigeste gitarister, men det setter også søkelyset på det første distinkte europeiske uttrykk i jazz. Kjært barn har mange navn, og denne musikken har etter hvert blitt kalt både jazz manouche, gypsy swing, djangomusikk og string swing.

Trioen fremfører nyskrevet materiale og gamle jazz-standarder side ved side. I likhet med Django Reinhardt og Woody Allens Emmet Ray fremfører også denne trioen låter som Exactly Like You og Dinah i tillegg til Django Reinhardts egne komposisjoner. På denne måten fører Carsten Boe Trio arven fra Django Reinhardt videre inn i det nye årtusenet.

Carsten Boes gitar er akkompagnert av rytmegitarist Axel Viale fra Oslo String Swing Artillerie. På kontrabass troner greven av de dype frekvenser – Svein Otto Aarbostad fra Hot Club de Norvège.

Tønsberg Blad om Carsten Boe Trio:
«Ikke hørt om Carsten Boe, sier du? Det har du nok likevel. Mannen har nemlig lånt sine strengeferdigheter til blant andre Madrugada, Sondre Bratland, Farmers Market, Thomas Dybdahl, Paal Flaata og Hot Club de Norvège, for å nevne noen. I tillegg kan også hans egne prosjekter 5:56 og Oslo Swing Artillerie trekkes fram. Sammen fremfører trioen leken og spenstig akustisk gitarjazz i beste Django-tradisjon.» (Erik Munsterhjelm)

Bergens Tidende:
«Trioen demonstrerer tidløsheten som ligger i selve string swing konseptet.» (Erik Steinskog)

Nye Takter:
«Carsten Boe Trio med sjefen i spissen viser med «Below Zero» at et nytt band med heftig tradisjonsmusikk i bånn har etablert seg der oppe. ... hele veien viser Boe et sant mesterskap på sitt instrument.» (Tor Hammerø)

For mer informasjon: www.myspace.com/carstenboetrio

Program

neste ti konserter

Hele programmet