Østkanten Bluesklubb presenterer: Patey's Pipe møter Ole Paus

Billetter: kr 180 for medlemmer, andre kr 200. / 28.11.08 22:00 Del denne siden

Ole Paus er en av Norges sterkest profilerte ordkunstnere og en av de mest allsidige blant landets store visesangere. I kveld møter han Club 7 veteranene Patey's Pipe.

Vokalisten, gitaristen, komponisten, programlederen, tekst- og revyforfatteren Ole Paus er en av Norges sterkest profilerte ordkunstnere og en av de mest allsidige blant landets store visesangere. I tillegg er han en av de mest produktive. Han er ansvarlig for mer enn 20 album, et dusin revyforestillinger, nesten like mange bøker og flere TV-serier der han har intervjuet andre artister.

Tekstene til Ole Paus er både virkelighetsnære og filosoferende, og ofte satiriske. Han fremfører dem med en særegen sangstil, der melodiene føres frem av en hes, nærmest rusten og tidvis skjelvende og forpint stemme. Han treffer ikke alltid tonen, men det er litt av sjarmen til Ole Paus – dette at han kan få frem det vakre i en melodi selv når stemmen hans høres ut som et punktert dekk på en grusvei.

Visekunstneren Alf Cranner var en av de første som fikk høre den unge Paus' viser, og ringte straks til sitt eget plateselskap og forlangte at de skulle gi Paus platekontrakt. 23 år gammel debuterte han med platen Der ute – der inne. Alf Prøysen introduserte Paus for forlaget Tiden, og i likhet med Alf Cranner sparte ikke Prøysen på superlativene.

Patey`s Pipe beveger seg i området der blues og rock møtes. Bandet sprang ut av den aller siste utgaven av Bryggerigangen Bluesband, etter at naturlige og unaturlige utskiftninger av besetningen gjorde at det bare var Bent Patey igjen av originalbesetningen. Han satte sammen dette sagnomsuste orkesteret, derfor kommer navnet på bandet som en naturlig konsekvens: "Alltid skal det gå etter Pateys Pipe".

Program

neste ti konserter

Lørdag 30.05.20 16:00

Helle Brunvoll og Magne Arnesen - strømmekonsert

Lørdag 06.06.20 16:00

Kompen Quintet - strømmekonsert

Hele programmet