Bodil Niska med band // Oslo Jazzforum på  Herr Nilsen

UTSOLGT!
Bodil Niska med band // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen


Lørdag 29.04.23 Kl. 16:00 / Kr. 270,- / Billett

Bodil Niska er en av de få kvinnelige tenorsaksofon kunstnere som arbeider i tradisjonen med jazzlegender som Ben Webster, Stan Getz, Zoot Sims og Coleman Hawkins. Tonen er myk, men også kraftig og uttrykksfull. Hennes musikalske tilnærming tar opp arven fra de gylne år med jazz i samtiden.

Bodil ble født i Hammerfest, hvor hun vokste opp med å spille i skolens musikkorps. Hennes første musikalske minne er å sitte på farens fang mens han spilte Misty for henne. Aksel Niska var en dyktig ingeniør, maler og trekkspiller og overrasket henne med saksofon-sounden til Ben Webster og Stan Getz. Bodil ble raskt jazz-ikonet i sin lille hjemby. Hun spilte i en rekke jazzband og andre sammenhenger, skrev jazzartikler for lokalavisen, arrangerte konserter og festivaler, og drev jazzklubb på fritiden.

Etter å ha flyttet til hovedstaden Oslo i 1990, gled Bodil Niska lett inn i den urbane jazzscenen – kanskje mest på grunn av sin mentor / jazzpersonlighet / journalist / fotograf Randi Hultin. Randi introduserte Bodil for alle de mest kjente artistene i nasjonal og internasjonal jazz. Hun sendte private opptak av Bodil til mange av sine legendariske jazz-venner, herunder Sonny Rollins som umiddelbart skrev tilbake: «Damn! The girl can PLAY!!"

Oppmuntret av hennes venner og kolleger, dannet Bodil jente-gruppa Girl Talk i 1992. I tillegg til Bodil, besto gruppen av Elizabeth Walker på piano og Tine Asmundsen på bass. Gruppen spilte inn sitt kritikerroste album Talkin 'Jazz i 1996.

I 1998 bega Bodil seg ut på en solokarriere med hjelp og støtte av jazzlegenden Egil Kapstad. Med bassist Bjørn Alterhaug og svensk trommeslager Pelle Hultén var det musikalske vennskapet en viktig avgjørende i produksjonen av Bodil første av fire soloalbum, First Song i 2000.

I 2000 presenterte hun den norske versjonen av jazzens Grammy-pris, Spellemannsprisen. Hun er profilert i en rekke nasjonale og internasjonale radio-og TV-programmer, presse og fagtidsskrifter. Hun har mottatt flere utmerkelser for sin innsats for jazzen som musikksjanger og for sitt engasjement for kvinnelige jazzmusikere: Haugesund Jazzfestival: Sildajazzprisen (2005), Oslo jazzfestivals pris: Ella-prisen (2009), Nordprofilprisen (2009 for sin innsats som musiker, kulturformidler og miljøskaper, samt for sin lojalitet til Nord-Norge), Eckbo Legaters kulturpris (2013).

Bodil Niska - tenorsaksofonMagne Arnesen - pianoStig Hvalryg - bassMarcus Lewin - trommer

Bandet vil presentere ulike standardlåter.

Konsertene støttes av Oslo Kommune og Norsk Kulturråd.

Herr Nilsen er støttet av Kulturrom, 

Lignende:
Tirsdag 28.05.24 Folk under 30 spiller standardlåter - Ole Magnus Storflor kvartett
Lørdag 08.06.24 Andrès Thor trio // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Lørdag 15.06.24 Grossband // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Lørdag 22.06.24 Eyvind Olsen Wahlen kvartett // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Lørdag 29.06.24 Jesse van Ruller feat. Seamus Blake // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Lørdag 06.07.24 Jonathan Kreisberg Quartet // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Lørdag 31.08.24 Lund/Nymo/Vågan/Kleppan // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Onsdag 25.09.24 Vokal-onsdag: Lise Hvoslef kvintett // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Lørdag 19.10.24 Ben Paterson / Viktor Rydström / Adam Lindblom / Ossian Ward // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Onsdag 23.10.24 Tom Ollendorf quartet feat. Will Winson // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen