Tove Bøygard

kr 150,- / 02.11.10 21:00 Del denne siden

Etter to kritikerroste album sammen med søsteren Anita, som duoen Bøygard, var tiden inne for en utgivelse med de låtene som er "bare Tove". Plata kom i april i år og har høstet flotte kritikker i landets aviser, to seksere og 8 femmere trillet inn.

Den selvtitulerte solodebuten låner fra både country, rock, folk og visepop, hvor grunnsteinene er tekster på hallingdialekt og imponerende meloditeft. Tove Bøygard har et samfunnsengasjement som kommer tydelig fram; som tidligere politiker, gatearbeider og gammel blitzer har hun mange landskap å hente historier fra. Og det er historier som fortelles her, der spekteret er alt fra det personlige fra et liv som har vært innom mange ulike rom til de sterke historiene til andre mennesker.

SEKS I FIRDAPOSTEN: Ei norskspråkleg plate har faktisk ikkje treft meg så hardt som denne sidan eg høyrde ”Luring” av Odd Nordstoga i 2004. Og ”Tove Bøygard” står ikkje attende for førstnemnde.
FEM I DAGSAVISEN: Dette er hennes definitive gjennombrudd, med voksen countryrock produsert av Lars «Tussler» Lien. Sangene er sterke tekstmessig, men det viktigste er at de er enda sterkere melodisk. Sørgelig sjelden hører vi glødende engasjement kombinert med så sterke låter. «Alle ting kan snu» er en sånn som countryfabrikkene i Nashville bare kan drømme om å få ut av samlebåndet
Samt seks i Gateavisa Klar og fem i Adresseavisa, Hamar Arbeiderblad, Telemark Avisa, Fædrelandsvennen, Østlendingen, Tromsø By og Hordaland Avis.

Jørun Bøgeberg - bass
Freddy Holm - gitarer og steel
Eivind Kløverød - trommer

Program

neste ti konserter

Hele programmet