Harry Manx (can)

Kr 230,- + avg. / 07.11.18 21:00 Del denne siden

Harry Manx er kanskje ukjent for de fleste på våre nordlige breddegrader, men han har et meget stort og trofast publikum både i India, Australia og ikke minst i hjemlandet, der han er overstrødd med et utall prestisjetunge utmerkelser for sitt svært så egenartede musikalske uttrykk. Deriblant hele seks Juno Awards, som er den kanadiske ekvivalent til hva Grammy er i nabolandet. Manx har også de seneste år bygget opp en stadig større skare av følgere rundt om i Europa, og vil på denne turen gjøre mange konserter der, spesielt i Storbritannia.

Gitarmagiker og generell strengevirtuos Harry Manx ble året 1955 født i hovedstaden Douglas på Isle of Man. Familien flyttet til Canada mens Harry fortsatt var bare guttungen, og han har i hele sitt voksne liv båret kanadisk pass. Man kan vel kanskje omtale Manx som en såkalt «late bloomer», da han albumdebuterte såpass sent som i 2001, altså 46 år gammel. Til gjengjeld har kreativiteten og produktiviteten hele tiden etter vært upåklagelig, og katalogen teller pr i dag hele tretten fullengdere. Alle på hans eget selskap, Dog My Cat. (Som for øvrig også er tittelen på hans debutalbum). Harry Manx er forøvrig glad i «puns» - altså ordspill – noe albumtitlene vitner om. Eller hva skal man eller si om titler som «Faith Lift», «Ohm Suite Ohm». «West Eats Meet», «Bread And Buddah», «Wise and Otherwise»…?

Manx’ spesielle uttrykk har blitt tagget med merkelappen «Mysticsippi», da det er en godt balansert blend av klassisk Mississippi blues og indisk raga. Manx har hele fem år i lære hos den indiske strengemagiker Vishwa Mohan Bhatt. Altså mannen som oppfant 20-strengersinstrumentet kjent som «Mohan veena». Dette er da også bare en av de mange varianter av strengeleiker Manx vil ha med seg til Norge.

Harry Manx kan ellers sies å være en slags «stjernenes favorittmusiker», og listen av kjente artister som oppgir Manx blant sine referanser, er stadig voksende. Her i Norge er det også flere fra den musikalske topphyllen som har rukket opp handa, og gjerne vil være med på disse seansene. Sjansen er derfor absolutt tilstede for at minst ett av våre aller største gitarfantom vil dukke opp som «hemmelig» gjest. Manx sjøl har også sagt «go» til dette.

Program

neste ti konserter

Hele programmet