Gadarene Wine

Kr 180,- + avg. / 26.09.15 22:00 Del denne siden

Gadarene Wine ble startet i 2010, med et ønske om å lage musikk for musikkens skyld. Bandet søker å levere melodier som kan stå for seg selv, og presenterer disse gjennom et musikalsk uttrykk ved å sette et eget preg på folkesjangeren. Arrangementene balanserer mellom tradisjonell folk, irske ballader og americana, i møtet med de mørke hjørnene av den norske folkscenen. Gadarene Wine har gi lytterne gode konsertopplevelser i hele Norge, både på store festivaler og intime kaféhjørner. Sverige, Danmark og Frankrike har Gadarene Wine også vært innom. Bandet skriver sanger både på engelsk og norsk, som berører folk i alle aldre.

Fire år etter oppstart slapp Gadarene Wine sin debutskive «Murmurations». Det musikalske arrangementet på «Murmurations» er et møte mellom ferdigkomponerte ideer og et improvisert materiale, hvorpå musikerne legger vekt på formidlingen i det som skjer akkurat i øyeblikket. Albumet inneholder 14 låter hvorav 4 er instrumentale «murmurations-låter» som binder platen sammen. Albumet legger vekt på bærende melodier i sammenheng med gjennomarbeidete tekster, og «Murmurations» er mikset og mastret med ønske om å bevare den organiske nerve og dynamikk som oppleves under livekonserter. «Murmurations» har fått gode kritikker og har blitt beskrevet som «Eit levande album (Oddmund Berge, Popkroken)» og «Upolert og i ørefallende (Svein Morten Havaas, Lister24)».
Gadarene Wine slapp albumet 6. november 2014, men har allerede materialet til de neste to platene og gleder seg til dager i studio høsten 2015.

Litt om bandmedlemmene:

Kjersti Tingelstad (fiolin og sang): Kjersti er født på Røyse utenfor Oslo men er først og fremst oppvokst i Vingelen i Hedmark. Hun har tidligere motatt Drømmestipendet fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, Tolga kommunes kulturstipend og Sparebanken Hedmarks talentstipend og tar nå en master i musikkterapi ved Norges Musikkhøgskole.

'Oddbjørn Austevik (gitar, banjo og song): Oddbjørn er født og oppvokst på Karmøy like ved Haugesund. Han flyttet til Oslo da han var tyve år for å bli musiker. Han jobber også som musikkinstruktør på Dissimilis kultur -og kompetansesenter og spiller banjo i folkrockbandet Lady Moscow.
Adrian Wangberg Drøsdal (piano): Adrian er født og oppvokst i Kristiansand. Han har en master i musikkterapi og har begynt på doktorgrad ved Norges Musikkhøgskole. Når Adrian ikke spiller piano med Gadarene Wine er han vokalist i vintage hardrockbandet Hierophantom.

Halvar Andreassen Kjærre (kontrabass og sang): Halvar Andreassen Kjærre er fra Lista i Vest-Agder, men bor i Oslo. Han er egentlig utdannet sosialantropolog med hovedfelt innen illegalisert migrasjon. Halvar har sunget mye i kor, og gikk også musikklinja ved Eilert Sundt Videregående Skole i Farsund.

Truls Agnar Skjørholm (perkusjon og trommer): Truls er født i Lærdal i Sogn og Fjordane men flyttet til Trondheim da han var 6 år gammel. Når Truls ikke tilbringer tiden sin i Gadarene Wine jobber han som musikkinstruktør i Dissimilis og som trommeslager i folk`n-roll-bandet Lady Moscow.

Program

neste ti konserter

Hele programmet