Paulsberg og Prøysen

Kr 150,- / 28.05.14 21:00 Del denne siden

Håkon synger Alf med en Cornelis-snert i anslaget. Han gynger gjennom kjente og ukjente, så vakkert at det ikke bare er månen over Skreia som "har slept ei gledeståre ned". Fredrik Wandrup i Dagbladet om Håkon Paulsberg sitt nye album ÆNDRE SIA som kom ut i slutten av januar.

Håkon Paulsberg debutalbum ”jinter” kom ut i 1999. Noen mer ukjente viser av Alf Prøysen i et jazzformat. Albumet fikk mye oppmerksomhet og Roald Helgheim i Dag og Tid skrev blant annet:
”Så kjem ein gammal jazztrommis og syng songane som om han aldri skulle ha gjort noko anna. Med ei maskulin og rå stemmeprakt som han vågar å ta fullt ut, i suverene arrangement med eit anstrøk av jazz og blues.”.

Vinteren 2002 var en del karer innlosjert på Osbakken ved Skumsjøen for å gå over Vardalsåsen på ski. Etter skituren og middagen tok Håkon fram gitaren og sang noen Prøysen-viser. Blant tilhørerne var også Jan Erik Vold. Han hadde akkurat blitt invitert til Prøysenfestivalen for å koble sammen Alf Prøysen og Cornelis Vreeswijk og lurte på om Håkon ville være med. …”Jeg hørte Paulsberg synge noen viser av Prøysen og spisset ører. Han tolket Prøysen på en ny måte og tenkte at dette var noe vi kunne gjøre noe mer ut av.” (sitat Vold).
Siden har samarbeidet utviklet seg til et program som de har kalt : ”Så seile vi på Mjøsa”, Prøysen og Vreeswijk i samme båt. Ut fra dette samarbeidet har det vokst fram nye versjoner av Alf Prøysens viser som Håkon Paulsberg gjerne ville gi ut på plate. Da han traff ”strengetrollmann” og med-produsent Freddy Holm så skjønte Håkon at han hadde fått den samarbeidspartneren som han trengte for å gi denne plata det musikalske uttrykket han var ute etter.

Håkon Paulsberg m/band speller fra ÆNDRE SIA.
Håkon Paulsberg - vokal og gitar. Freddy Holm - strenger. Terje Støldal - bass, Terje Norum - tangenter og Tor Hauge - trommer